Γιάννενα: Η Ν.Δ. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ! Ετοιμάζεται με νέο σχέδιο, νέα πρόσωπα, καινοτόμες ιδέες Γιάννενα: Η Ν.Δ. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ! Ετοιμάζεται με νέο σχέδιο, νέα πρόσωπα, καινοτόμες ιδέες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Η Ν.Δ. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ! Ετοιμάζεται με νέο σχέδιο, νέα πρόσωπα, καινοτόμες ιδέες

Γιάννενα: Η Ν.Δ. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!  Ετοιμάζεται με νέο σχέδιο, νέα πρόσωπα, καινοτόμες ιδέες

Το Σάββατο στο Μέτσοβο Συνδιάσκεψη των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων για τις εργασιακές σχέσεις - Αρχές Νοεμβρίου το Προσυνέδριο για την Κοινωνική Αλληλεγγύη στα Γιάννενα - Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται έκρηξη επενδύσεων.

Τις προγραμματικές της θέσεις για την διακυβέρνηση της χώρας, στη μετά- ΣΥΡΙΖΑ, εποχή αρχίζει να διαμορφώνει η Νέα Δημοκρατία. 
Ήδη την Κυριακή πραγματοποιήθηκε το 1ο Προσυνέδριο στη Νίκαια,  στις 21 Οκτωβρίου πραγματοποιείται το δεύτερο στην Πάτρα και το 3ο ακολουθεί- κατά πάσα πιθανότητα αρχές Νοεμβρίου- στα Ιωάννινα. 
Στο προσυνέδριο, αναμένεται να δώσει το «παρών» και ο Πρόεδρος του Κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς σε αυτά δίνει ιδιαίτερη έμφαση, αντλώντας καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, οι οποίες θα ενσωματωθούν στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ.
 Ενδιάμεσα και ειδικότερα το ερχόμενο Σάββατο στο Μέτσοβο, θα πραγματοποιηθεί η 3η Συνδιάσκεψη Στελεχών των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, με πολύ ενδιαφέρουσα θεματολογία, καθώς «ακουμπά» το ακανθώδες θέμα των εργασιακών σχέσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Η κινητικότητα που παρουσιάζεται μετά το καλοκαίρι στη Νέα Δημοκρατία, δεν περιορίζεται μόνο στα προσυνέδρια και τις συνδιασκέψεις, καθώς ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, προχωρά και σε άλλες ενέργειες ανανέωσης του κομματικού μηχανισμού, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να εμφυσήσει το νέο «πνεύμα» που θα διέπει την άσκηση της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία. 
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι αλλαγές που ανακοίνωσε χθες στο επικοινωνιακό του επιτελείο, αλλά και εκείνες που έπονται καθώς αναμένεται και ανακατανομή τομέων ευθύνης. 
Προδιαγράφονται εξελίξεις
Όλα αυτά σε συνδυασμό με την έντονη κινητικότητα που παρατηρείται και στα άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης, με επίκεντρο τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά, δείχνουν ότι προδιαγράφονται πολιτικές εξελίξεις μέσα στον επόμενο χρόνο. 
Η ανωτέρω  εκτίμηση- πρόβλεψη οδηγεί τα κόμματα να  επιδιώκουν ώστε  μέχρι το τέλος του 2017, να  ολοκληρώσουν  τα οργανωτικά τους ζητήματα, προκειμένου να αντικρούσουν το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 
Άλλωστε προεκλογικό κλίμα δημιουργούν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, με τα διάφορα νομοσχέδια που προωθούν και ψηφίζουν στη Βουλή, «τακτοποιώντας» εκκρεμότητες και ικανοποιώντας το αριστερό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ, με τις ιδρύσεις νέων φορέων, υπηρεσιών (όπως αστυνομικών τμημάτων με … ψηφοθηρικούς σκοπούς), διορισμούς ημετέρων, αλλά και με τις κάθε λογής «φιέστες» που διοργανώνουν. 
Η συνδιάσκεψη του Μετσόβου
Η συνδιάσκεψη του Σαββάτου έχει θέμα: «Οι εργαζόμενοι στον   Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα στην πρώτη γραμμή για την έξοδο από την κρίση. Ο ρόλος των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων».  Θα πραγματοποιηθεί στη συνεδριακή αίθουσα «Αβέρωφ» του ξενοδοχείου «Grand Forest Μέτσοβο», με ώρα έναρξης 5 μ.μ..
Την έναρξη των εργασιών θα χαιρετήσουν οι βουλευτές Ιωαννίνων της Ν.Δ.  Κώστας Τασούλας, Άρτας Γιώργος Στύλιος και Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Μετσόβου Κωνσταντίνος Τζαφέας. 
Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρ. Υπουργός και τομεάρχης Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο πρ. υπουργός και τομεάρχης Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο γραμματέας ΕΚΟ Βασίλης Σπανάκης.  
Ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες
Εν τω μεταξύ χθες ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε ανανέωση του επικοινωνιακού του επιτελείου, γεγονός που επίσης «δείχνει» στην κατεύθυνση των αναμενόμενων εξελίξεων, τις οποίες το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ετοιμάζεται να «υποδεχθεί» με νέα πρόσωπα και νέες ιδέες. 
Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε νέα Εκπρόσωπος Τύπου αναλαμβάνει η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, με τον μέχρι τώρα εκπρόσωπο Βασίλη Κικίλια να αναλαμβάνει Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας. 
Αναπληρωτές της θα είναι οι: Σοφία Ζαχαράκη, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Νίκος Ρωμανός, Σπύρος Σταυρίδης. Ο μέχρι τώρα Διευθυντής Μακάριος Λαζαρίδης, αναλαμβάνει Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. 
Διευθυντής του Γραφείου Τύπου αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας, με αναπληρώτρια να παραμένει η  Κύρα Κάπη. Αναπληρωτής Διευθυντής Γραφείου Τύπου με αρμοδιότητα τον Περιφερειακό Τύπο, αναλαμβάνει ο Γιώργος Κοντογιάννης.  
Η θητεία των ανωτέρω αρχίζει την ερχόμενη Παρασκευή. 
Μόνο Αντιπρόεδροι!
Μια ακόμη ένδειξη της «θερμής» πολιτικά περιόδου που  αναμένεται  είναι και το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «απάλλαξε» από παράλληλα καθήκοντα τους Αντιπροέδρους Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνη Γεωργιάδη, με τον τελευταίο να «παραδίνει» τα καθήκοντα του Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας, - θέση από την οποία έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τον Υπουργό Πάνο Καμμένο-  στον Βασίλη Κικίλια. «Μόνο χαρά μου δίνει η αντικατάστασή μου στον Τομέα Αμύνης από τον Β. Κικίλια», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης. 
Τα πρώτα δείγματα
Η αλλαγή του τρόπου με τον οποίο προσεγγίζει η Νέα Δημοκρατία τα προβλήματα της χώρας και το προγραμματικό σχέδιο που προετοιμάζει στη βάση των πραγματικών αναγκών της οικονομίας και της κοινωνίας, έγιναν ορατά στο 1ο προσυνέδριο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Νίκαια της Αθήνας. 
Συμμετείχαν επιχειρηματίες,  καθηγητές, άνθρωποι της αγοράς και ειδήμονες για τις τάσεις της εργασίας στην Ελλάδα και σε μια  γιγαντοοθόνη  προβάλλονταν στοιχεία και διαγράμματα, διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα και πολλές ερωτήσεις από το κοινό.
Από τις τοποθετήσεις που έγιναν  ακούστηκαν ενδιαφέροντα πράγματα για το περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούνται να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις.  
Υπάρχει- τονίστηκε – μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές, αλλά η πολιτική αστάθεια, η έλλειψη ασφάλειας δικαίου, το αυξημένο μη μισθολογικό κόστος, τους οδηγούν σε άλλες χώρες που είναι πιο φιλικές για την επιχειρηματικότητα. 
Η παρέμβαση Κ. Μητσοτάκη
Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εκφώνησε κλασική ομιλία, αλλά έκανε παρεμβάσεις από τη θέση του στο ακροατήριο και έκλεισε το προσυνέδριο με μια σύντομη τοποθέτηση,  στην οποία ανέφερε ότι η Ελλάδα χρειάζεται έκρηξη επενδύσεων 100 δισ. ευρώ μέσα στα επόμενα χρόνια. 
Δεσμεύτηκε για μια ακόμη φορά, ότι  η κυβέρνηση  της Ν.Δ. θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα παρέχοντας φορολογικά κίνητρα και μειώνοντας το μη μισθολογικό κόστος.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις εργασιακές σχέσεις παρατηρώντας ότι δεν ξέρει καμία επιτυχημένη επιχείρηση η οποία να μην έχει ευχαριστημένους τους εργαζομένους της, τάχθηκε υπέρ των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας και της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου επειδή όπως είπε δεν κατοχυρώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Έστειλε όμως και ένα μήνυμα προς τους επιχειρηματίες «αεριτζήδες»:
 «Επιχειρηματίες που χρεοκοπούν τις επιχειρήσεις τους, κάνουν βόλτες στο Αιγαίο, έχουν τα λεφτά τους στην Ελβετία και διεκδικούν κούρεμα δανείων θα μας βρουν απέναντι», δήλωσε.
Τα επόμενα προσυνέδρια:
Τα επόμενα προσυνέδρια της Νέας Δημοκρατίας προγραμματίστηκαν για τις εξής πόλεις:
- Το 2ο :21 Οκτωβρίου στην Πάτρα με τίτλο: «Για τους νέους»
- Το 3ο στα Ιωάννινα «Για τους εκείνους που χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη.
- Το 4ο στο Ηράκλειο «Για τις επιχειρήσεις και την επανεκκίνηση της Οικονομίας
- Το 5ο στη Λάρισα «Για το τους Αγρότες και την Ανάπτυξη στην Περιφέρεια
- Το 6ο στην Ανατολική Αττική «Για την καθημερινότητα των Ελλήνων, την Ασφάλεια και την Ποιότητα Ζωής»
- Το 7ο στη Θεσσαλονίκη «Για ένα νέο Πατριωτισμό».
proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Η Ν.Δ. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ! Ετοιμάζεται με νέο σχέδιο, νέα πρόσωπα, καινοτόμες ιδέες
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8353953531792570951
Σχόλια
item