Γιάννενα: ΜΕΤΣΟΒΟ - Εγκαίνια για τις «Δημιουργικές συναντήσεις» στην Πινακοθήκη «Αβέρωφ» Γιάννενα: ΜΕΤΣΟΒΟ - Εγκαίνια για τις «Δημιουργικές συναντήσεις» στην Πινακοθήκη «Αβέρωφ» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΜΕΤΣΟΒΟ - Εγκαίνια για τις «Δημιουργικές συναντήσεις» στην Πινακοθήκη «Αβέρωφ»

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΕΤΣΟΒΟ - Εγκαίνια για τις «Δημιουργικές συναντήσεις» στην Πινακοθήκη «Αβέρωφ»
Ο τίτλος της έκθεσης «Δημιουργικές Συναντήσεις 2017 - Μιχάλης Κατζουράκης, Πέγκυ Κλιάφα, Βασίλης Γεροδήμος - Μεταμορφώσεις της ύλης», εξηγεί όλο της το περιεχόμενο. 
Στα πλαίσια του θεσμού της Πινακοθήκης Αβέρωφ «Δημιουργικές Συναντήσεις», οργανώνεται η συνομιλία και η συνύπαρξη τριών καλλιτεχνών, διαφορετικών γενιών, που όμως τους ενώνει η ιδιαίτερη, προσωπική, πρωτότυπη, επιλεκτική χρήση της ύλης στο έργο τους.
Οι «Δημιουργικές συναντήσεις» έχουν παρελθόν, διάρκεια και συνέχεια, ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 1995, όπου στην πρώτη έκθεση συμμετείχε ο Μιχάλης Κατζουράκης. 
Ένας εικαστικός θεσμός με έντονο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, με διαφορετικούς καλλιτέχνες κάθε φορά, με διαφορετικές εκθέσεις, εργαστήρια, ομιλίες, συζητήσεις, δρώμενα και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, πάντα όμως με στόχο τη δημιουργική συνάντηση της τέχνης και του κοινού, τη ζωντανή συνομιλία ανάμεσα στο δημιουργό και τον τόπο και ανάμεσα στους ίδιους τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες.
Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει δύο σκέλη. Από τη μία δημιουργούνται ειδικά για το Ίδρυμα και την Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ, τρία έργα μνημειακών διαστάσεων, που κατασκευάζονται ειδικά για την βουνοπλαγιά του Γινιέτς και συνομιλούν με το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον του αμπελώνα.
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Δρ. Λίνα Τσίκουτα- Δεϊμέζη, η οποία υπογράφει και τα κείμενα στον δίγλωσσο κατάλογο της έκθεσης. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν σήμερα Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΜΕΤΣΟΒΟ - Εγκαίνια για τις «Δημιουργικές συναντήσεις» στην Πινακοθήκη «Αβέρωφ»
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6381709795743752886
Σχόλια
item