Άρτα: Από Κέντρο Νεοσυλλέκτων σε… Κέντρο Διερχομένων;

Από Κέντρο Νεοσυλλέκτων σε… Κέντρο Διερχομένων;

ΑΛΛΗ μια τελετή ορκωμοσίας νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2017 Ε΄ ΕΣΣΟ αύριο Παρασκευή, που όμως, σύμφωνα με μια πληροφορία της τελευταίας στιγμής, είναι πιθανό να είναι και η τελευταία.

Κι αυτό όχι γιατί ακούστηκε κάτι περί κλεισίματος, αλλά διότι συνδέεται με τις ανακατατάξεις στον τρόπο λειτουργίας των μονάδων. Μας μεταφέρεται, λοιπόν, ότι τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων στο εξής θα λειτουργούν ως Σημεία Κατάταξης. 

Θα υποδέχονται δηλαδή τους νεοσύλλεκτους, θα ντύνονται με στρατιωτική στολή, θα περνούν από γιατρούς και μετά από 15 μέρες θα μεταφέρονται στις μονάδες τους για εκπαίδευση ενώ παράλληλα εκεί θα γίνεται και η ορκωμοσία.

Αυτό που ισχύει μέχρι τώρα στο ΚΕΝ Άρτας είναι ότι οι νεοσύλλεκτοι παραμένουν σχεδόν ένα μήνα, παίρνουν την πρώτη εκπαίδευση, ορκίζονται και φεύγουν. Με τις ανακατατάξεις αυτό παύει να ισχύει, οπότε μάλλον θα μοιάζει περισσότερο ως.. Κέντρο Διερχομένων παρά ως μάχιμη μονάδα. 


Το θέμα που ακόμα παραμένει άγνωστο είναι από πότε το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή. Αν πάντως από την επόμενη κατάταξη τότε η ορκωμοσία της Παρασκευής θα είναι πράγματι η τελευταία. Όχι μόνο το κλείσιμο αλλά και την υποβάθμιση δεν αντέχουμε.

taxydromosartas.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Από Κέντρο Νεοσυλλέκτων σε… Κέντρο Διερχομένων;
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3691379735848089804
item