Ήπειρος: ΜΟΝΟ...ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ! - Και πάλι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα από τον αναπλ. Υπ. Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα Ήπειρος: ΜΟΝΟ...ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ! - Και πάλι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα από τον αναπλ. Υπ. Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: ΜΟΝΟ...ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ! - Και πάλι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα από τον αναπλ. Υπ. Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα

Ήπειρος: ΜΟΝΟ...ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ! - Και πάλι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα από τον αναπλ. Υπ. Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα


Προσφιλής τακτική πια κορυφαίων υπουργών της Κυβέρνησης κάθε φορά που βρίσκονται στην περιφέρεια να μιλούν για ενίσχυση και στήριξή της σε κάθε επίπεδο. 

Έτσι και ο εξ Άρτης αναπλ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας από τα εγκαίνια αστυνομικού Τμήματος στην Άνω Καλεντίνη του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, επανέλαβε την πρόθεση της Πολιτείας να ενισχύσει την Ελληνική Αστυνομία, αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελεί! 

Ωστόσο, για τους πολίτες και κυρίως τους ακρίτες της Ηπείρου, που ζουν καθημερινά με τον φόβο και την ανασφάλεια, ήταν κι αυτή μια ακόμη ανέξοδη υπόσχεση από επίσημα χείλη, που με την αναχώρησή του, έχουν ήδη ξεχαστεί! 

Το γεγονός ότι κάτοικοι και φορείς κρατούν… μικρό καλάθι, είναι γιατί οι ίδιοι οι κυβερνώντες με την στάση τους, δεν τους πείθουν για τα λεγόμενά τους. 

Τα ίδια και ακόμη πολύ περισσότερα δήλωνε πάλι από την Ήπειρο ο Υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος, όμως η ακριτική ύπαιθρος ακόμη παραμένει ανοχύρωτη, αφού και τα στρατιωτικά φυλάκια είναι αποδυναμωμένα, αλλά και η αστυνομία με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει αδυνατεί να είναι... πανταχού παρούσα!

Το διασυνοριακό έγκλημα ανθεί!
Και φυσικά ο αναπλ. Υπουργός εξήρε το έργο των αστυνομικών, οι οποίοι είναι πράγματι θεματοφύλακες της Ηπείρου, ωστόσο είναι πρακτικά αδύνατον με τις υπάρχουσες δυνάμεις και μέσα να παρέχουν συνολική θωράκιση της περιοχής! Για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος όμως χρειάζονται γενναίες αποφάσεις, τις οποίες μέχρι σήμερα η Πολιτεία δεν φαίνεται διατεθειμένη να πάρει!


Εκτός από την διακίνηση ναρκωτικών - ένας τομέας που οι αστυνομικοί μας διαπρέπουν, κατάσχοντας  συχνά τεράστιες ποσότητες χασίς - αυτό που θα πρέπει να αντιληφθούν οι κυβερνώντες είναι ότι «ανθεί» η πάσης φύσεως εγκληματικότητα! 


Ο κ. Τόσκας, εάν έριχνε μια ματιά στο καθημερινό αστυνομικό δελτίο, θα μπορούσε να διαπιστώσει την ανάγκη για πραγματική ενίσχυση των συνόρων. Μόνο στο αστυνομικό δελτίο του Σαβ/κου για ακόμη μια φορά καταγράφονται επιθέσεις σε χωριά του ακριτικού Πωγωνίου.


Στην Αρετή μάλιστα μια 82χρονη βρέθηκε αντιμέτωπη με κλέφτες, ενώ δυο ακόμη εκκλησίες, αυτή τη φορά στο χωριό Περιστέρι, έγιναν στόχος ιερόσυλων (αναλυτικά σε διπλανές στήλες). 

Τα εγκαίνια
Αναμφίβολα το Αστυνομικό Τμήμα που εγκαινιάστηκε το Σάββατο στην Άνω Καλεντίνη, στα… ενδότερα της Ηπείρου, θα ενισχύσει μια περιοχή που μέχρι σήμερα αστυνομεύονταν από υπηρεσία της Άρτας και οι ανάγκες ήταν μεγάλες. 


Στην τελετή εκτός από τον αναπλ. Υπουργό Ν. Τόσκα, το «παρών», μεταξύ άλλων, έδωσαν η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη και ο Ηπειρωτικής καταγωγής Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας. Βέβαια, ας σημειωθεί ότι και η καταγωγή του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα είναι από την περιοχή!


• Στον χαιρετισμό της, η Όλγα Γεροβασίλη, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «με σειρά πρωτοβουλιών επιχειρούμε να αντιστρέψουμε την απομόνωση και εγκατάλειψη που γνώρισαν επί δεκαετίες η Περιφέρεια Ηπείρου και κατ’ επέκταση ο νομός Άρτας».


• Ο αναπλ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, στην ομιλία του, εκτός των υποσχέσεων για περαιτέρω ενίσχυση, ανέφερε ότι  «η ασφάλεια συνδυάζεται με την προκοπή και τις προοπτικές κάθε τόπου και χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει προκοπή». Βέβαια, για τις παραμεθόριες περιοχές που είναι αφημένες στην τύχη του, καμία χειροπιαστή εξαγγελία δεν έκανε (με σαφές χρονοδιάγραμμα).


• Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κων/νος Τσουβάλας, στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «…Η κοινωνία, οι πολίτες, η Πολιτεία, προσδοκούν και απαιτούν μια Αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική, εξωστρεφή και ανθρώπινη. Έτσι ακριβώς όπως την οραματιζόμαστε κι εμείς, και το νεοσύστατο Αστυνομικό Τμήμα Γεωργίου Καραϊσκάκη αναπόσπαστο μέρος μιας τέτοιας Αστυνομίας, είμαι βέβαιος πως, θα αποτελέσει». Αλλά και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. θα μπορούσε να αναφερθεί στα ακριτικά χωριά μας και τις καθημερινές επιδρομές παρανόμων που τα αλωνίζουν, μπας και… ιδρώσει το αφτί της Πολιτείας που λαμβάνει και τις αποφάσεις. 


• Στον χαιρετισμό του, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι: «με την ίδρυση του Αστυνομικού Τμήματος στην περιοχή ενισχύεται σημαντικά η αστυνομική παρουσία στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου, διασφαλίζεται η πιο έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών αρχών, ικανοποιώντας τις πραγματικές ανάγκες και απαιτήσεις των κατοίκων της περιοχής και διευκολύνεται η αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών στον τόπο κατοικίας τους…».


Τέλος, κατά τον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη, Περικλής Μίγδος, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «τις τελευταίες δεκαετίες έγιναν προσπάθειες και σε μεγάλο βαθμό έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ώστε να αλλάξει η εικόνα που είχε ο πολίτης για την αστυνομία και το ρόλο της....».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Άρτας Βασίλης Τσίρκας, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας  Βασίλειος Μιχελάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλειος Ψαθάς, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρνέλης, ο Δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Μεταφορών & Επικοινωνιών Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου. 


Επίσης, παρέστησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ο Διοικητής της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Νικόλαος Ανδριόπουλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Άρτας Πύραρχος Θωμάς Ρίζος, ο Ιατροδικαστής Άρτας Γεώργιος Σιώζιος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, εκπρόσωποι φορέων, υπηρεσιών και συλλόγων της περιοχής, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων αστυνομικού προσωπικού και ενώσεων αποστράτων και πολίτες της περιοχής.


proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: ΜΟΝΟ...ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ! - Και πάλι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα από τον αναπλ. Υπ. Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2661898561621317502
Σχόλια
item