Γιάννενα: Στην Ελεούσα «μετακόμισε» η Άμεση Δράση Γιάννενα: Στην Ελεούσα «μετακόμισε» η Άμεση Δράση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στην Ελεούσα «μετακόμισε» η Άμεση Δράση

Γιάννενα: Στην Ελεούσα «μετακόμισε» η Άμεση Δράση
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και η Ήπειρος δίνει τα πρώτα θετικά δείγματα γραφής του νέου μοντέλου λειτουργίας, που επιχειρεί να προσδώσει στο Σώμα, η φυσική και πολιτική ηγεσία. 
Ήδη, έχουν λειτουργήσει νέα αστυνομικά τμήματα στην Περιφέρεια και ο σχεδιασμός βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων είναι αυτή της «μετακόμισης» της Άμεσης Δράσης, από τις πλέον νευραλγικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, στο πρώην δημαρχιακό κατάστημα του Δήμου Ζίτσας στην Ελεούσα. 
Το κτίριο παραχωρήθηκε από το Δήμο Ζίτσας και χθες στο πλαίσιο περιοδείας τους επισκέφθηκαν την Άμεση Δράση ο Γεν. Γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημ. Αναγνωστάκης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Κων. Τσουβάλας. 
Στη σύντομη συζήτηση που είχαν με τον δήμαρχο Ζίτσας Μιχ. Πλιάκο εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες για την υποστήριξη στο πλαίσιο της βελτίωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων, ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ζίτσας επισήμανε ότι από τους πρώτους κιόλας μήνες λειτουργίας της Άμεσης Δράσης υπάρχουν ορατά και θετικά αποτελέσματα στην αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής. 
Ακολούθως ο κ. Αναγνωστάκης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη διαδικασία της αναδιάρθρωσης, την οποία χαρακτήρισε δύσκολη, αλλά φιλόδοξη και οραματική. «Ίσως να υπάρχουν και κάποιες αστοχίες, αλλά δε γίνεται να σταθούμε απέναντι σε ένα έργο που συντελείται και υπάρχουν καθημερινές επιτυχίες. 
Η προσπάθεια θα συνεχιστεί όσο δύσκολο κι αν είναι, γιατί το όραμά μας είναι με σύνεση και μεθοδικότητα να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία, θωρακίζοντας τις υπηρεσίες». 
Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ από την πλευρά του σημείωσε πως το εγχείρημα της αναδιάρθρωσης πιάνει τόπο, μέσα από την ορθολογική κατανομή δυνάμεων και την προσπάθεια, ώστε η αστυνομία να είναι δίπλα στον πολίτη, να είναι εξωστρεφής και ανθρώπινη. Τυχαία κρούσματα αρχαιοκαπηλίας 
Ο κ. Τσουβάλας ρωτήθηκε τέλος και για το εάν προβληματίζονται οι αρχές από τα πρόσφατα κρούσματα αρχαιοκαπηλίας στην περιοχή των Ιωαννίνων, με αντικείμενα που αναφέρονται στην αρχαιότητα και όχι τόσο σε χώρους λατρείας. «Ήταν δύο καλές επιτυχίες, όμως θεωρούμε τυχαία τα δύο περιστατικά για την περιοχή. 
Παρακολουθούμε στενά το θέμα της βεβήλωσης των ναών, δίνουμε σημασία ακόμη και στα μικρότερα περιστατικά, αλλά ως θέμα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της αστυνομίας» κατέληξε.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
.ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Στην Ελεούσα «μετακόμισε» η Άμεση Δράση
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 446573564824637727
Σχόλια
item