Γεφύρι της Άρτας το Ελληνικό - Νέα εμπλοκή με προσφυγές οικολόγων στο ΣτΕ Γεφύρι της Άρτας το Ελληνικό - Νέα εμπλοκή με προσφυγές οικολόγων στο ΣτΕ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γεφύρι της Άρτας το Ελληνικό - Νέα εμπλοκή με προσφυγές οικολόγων στο ΣτΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Γεφύρι της Άρτας το Ελληνικό - Νέα εμπλοκή με προσφυγές οικολόγων στο ΣτΕ

Νέα εμπλοκή και χρονική καθυστέρηση για την επένδυση στο Ελληνικό σηματοδοτεί η προσφυγή από δύο οικολογικές οργανώσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι οικολογικές οργανώσεις επικεντρώνονται στη μη υπαγωγή του μεγαλύτερου τμήματος της επίμαχης περιοχής (6.168.759 τ.μ.) στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, αλλά και σε σχέση με τη θεώρηση του δασικού χάρτη της περιοχής.

Η προσφυγή στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο θα φέρει την υπόθεση του Ελληνικού -για μία ακόμη φορά- ενδεχομένως και ενώπιον της Ολομελείας του Δικαστηρίου, προκειμένου να επιλυθούν τα θέματα που εγείρονται με τις προσφυγές.

Νομικοί και δικαστικοί κύκλοι επισήμαναν τη χρονική καθυστέρηση στην επίλυση των εκκρεμοτήτων που μπλοκάρουν μέχρι σήμερα την επένδυση στο Ελληνικό, τόνιζαν όμως, ότι από τη δικαιοσύνη πλέον θα εξαρτηθεί αν οι εν λόγω προσφυγές εκδικαστούν το συντομότερο δυνατόν και υπάρξουν αποφάσεις σε εύλογο χρόνο.

Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν τα Σωματεία Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων και Οικολογική Συνεργασία και στρέφονται κατά της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής και του Δασάρχη Πειραιά. Μάλιστα, υπέβαλαν αίτημα η αίτηση ακύρωσης να συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλεια του ΣτΕ.

Τα οικολογικά Σωματεία υποστηρίζουν ότι οι προσβαλλόμενες αποφάσεις είναι αντισυνταγματικές, μη νόμιμες και ακυρωτέες, καθώς διακόπηκε η διαδικασία ανάρτησης και κύρωσης του δασικού χάρτη της επίμαχης περιοχής (των Δήμων Αργυρούπολης, Βούλας, Γλυφάδας, Βουλιαγμένης, Αλίμου, Ελληνικού, Καλλιθέας, Μοσχάτου, Παλαιού Φαλήρου και Πειραιά).

Kι όλα αυτά, τη στιγμή που η Τεχνική Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων Πειραιά νωρίτερα αποφάνθηκε ότι τα 37 στρέμματα στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού δεν αποτελούν δάσος.

Έπειτα από προσφυγή που κατέθεσαν το ΤΑΙΠΕΔ και η Ελληνικό ΑΕ, ζήτησαν τον αποχαρακτηρισμό της έκτασης, που με απόφαση του Δασάρχη Πειραιά είχε κηρυχθεί ως δασική, γεγονός που προκαλούσε προβλήματα στην υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο συνεδριάζει για άλλη μια φορά για να κρίνει αν μεγάλο μέρος της έκτασης του πρώην αεροδρομίου είναι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Στο Μαξίμου παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση, αν και οι διαφωνίες σε κυβέρνηση και κόμμα για την πολύκροτη επένδυση είναι εμφανείς. 

«Πολύ δυσάρεστο μήνυμα προς την επενδυτική κοινότητα» χαρακτήρισε τα αλλεπάλληλα προσκόμματα στην επένδυση του Ελληνικού ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. «Εδώ φαίνεται να παραβιάζονται κανόνες της απλής λογικής» σε αναφέρει μάλιστα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής. 

Tραγέλαφο και ντροπή χαρακτήρισε την Κυριακή στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται όσον αφορά τη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό, καλώντας τον πρωθυπουργό να παρέμβει.

Η ευθύνη για την καθυστέρηση της επένδυσης στο Ελληνικό ανήκει στη ΝΔ δήλωσε από την πλευρά του στον σταθμό μας ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος απέδωσε τις καθυστερήσεις των τελευταίων δύο χρόνων στις τεχνικές δυσκολίες «επειδή δεν προετοιμάστηκε η επένδυση όπως θα έπρεπε από τους προηγούμενους».
Epirusblog Gr
5 of 5
Γεφύρι της Άρτας το Ελληνικό - Νέα εμπλοκή με προσφυγές οικολόγων στο ΣτΕ
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 2121183147434777441
Σχόλια
item