Τέλος οι «ΕΠΥ» για την Εθνική Φρουρά της Κύπρου …Προσλήψεις μόνο «ΣΥ.ΟΠ» Τέλος οι «ΕΠΥ» για την Εθνική Φρουρά της Κύπρου …Προσλήψεις μόνο «ΣΥ.ΟΠ» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τέλος οι «ΕΠΥ» για την Εθνική Φρουρά της Κύπρου …Προσλήψεις μόνο «ΣΥ.ΟΠ»

Τέλος οι «ΕΠΥ» για την Εθνική Φρουρά της Κύπρου …Προσλήψεις μόνο «ΣΥ.ΟΠ»
Μια ενιαία κατηγορία συμβασιούχων Υπαξιωματικών, οι οποίοι θα διέπονται από το ίδιο νομοθετικό καθεστώς, προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για ψήφιση από το Υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», καταργείται η υφιστάμενη δυνατότητα πρόσληψης με σύμβαση Υπαξιωματικών υπό την ιδιότητα του Εθελοντή Υπαξιωματικού ή του Εθελοντή Πενταετούς Υπηρεσίας ή του Εθελοντή Οπλίτη.
Επίσης, το νομοσχέδιο παρέχει τη δυνατότητα για υπεράριθμο διορισμό Αξιωματικού ή Υπαξιωματικού σε θέση Ανθυπολοχαγού ή Λοχία, αντίστοιχα, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει κενή θέση, ανάλογα με την περίπτωση, προκειμένου να διασφαλίζεται ο διορισμός κατ΄ έτος όλων των αποφοίτων των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών.
Σύμφωνα με τον «Φ», επίσης, περιλαμβάνονται ειδικές διατάξεις για την πρόσληψη με σύμβαση Εθελοντών Υπαξιωματικών, Εθελοντών Πενταετούς Υπηρεσίας και Εθελοντών Οπλιτών.
Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού, προωθείται η κατάργηση της δυνατότητας που παρέχεται σήμερα για πρόσληψη με σύμβαση Εθελοντών Υπαξιωματικών ή Εθελοντών Οπλιτών.
Επιδίωξη, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι η πρόσληψη με σύμβαση να γίνεται πλέον βάσει της ίδια νομοθετικής διάταξης και η καθιέρωση από τώρα και στο εξής ενός νέου καθεστώτος, το οποίο θα ισχύει και θα εφαρμόζεται σε όλους τους συμβασιούχους που υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά.
Σχόλιο:Οι Κύπριοι το πήραν χαμπάρι ότι ο θεσμός των ΕΠΥ δεν τραβάει …Στην Ελλάδα ακόμη το συζητάνε!
http://veteranos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Τέλος οι «ΕΠΥ» για την Εθνική Φρουρά της Κύπρου …Προσλήψεις μόνο «ΣΥ.ΟΠ»
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1517521941757568788
Σχόλια
item