Τα ψώνια μάς κάνουν ευτυχισμένους όσο το σεξ!

Τα ψώνια μάς κάνουν ευτυχισμένους όσο το σεξ!
Πάντα όταν βγαίνουμε για ψώνια αισθανόμαστε όμορφα, χαιρόμαστε που θα ανανεώσουμε την γκαρνταρόμπα μας, εάν μιλάμε για ρούχα και παπούτσια, που θα ομορφύνουμε το σπίτι μας, που θα προσθέσουμε γλάστρες στο μπαλκόνι μας και πάει λέγοντας. Το shopping φέρνει ευτυχία, τουλάχιστον όπως αναφέρει πρόσφατη έρευνα.
Μάλιστα η ευτυχία αυτή προσομοιάζεται με αυτήν που νιώθουμε στο σεξ αλλά και με τη χαρά που έχει ένας πιλότος της Formula1 όταν τερματίζει πρώτος – με διάρκεια λίγων δευτερολέπτων αλλά στιγμή μοναδική. 
Η εταιρεία MyndPlay μελέτησε δύο ομάδες ανθρώπων που αγαπούν τα ψώνια: Τους «Inspired» και τους «Shop-y-cats». Η πρώτη ομάδα είναι εκείνοι που αντλούν πραγματική ευχαρίστηση από τα ψώνια, ενώ η δεύτερη αντιπροσωπεύει όσους ψωνίζουν μόνο για να νιώσουν ότι ανήκουν κάπου.

Με την χρήση ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος (EEG) για τη μέτρηση της ευχαρίστησης στα ηλεκτρικά σήματα του εγκεφάλου, οι επιστήμονες αναφέρουν πως υπάρχει σχέση μεταξύ αγορών και ευχαρίστησης. Η έρευνα έδειξε πως οι «Inspired» αισθάνονται «καταναλωτική ηδονή», ενώ οι «Shop-y-cats» ευχαριστιούνται τα ψώνια αλλά σε μικρότερη ένταση από τους άλλους.
epirusblog.gr
5 of 5
Τα ψώνια μάς κάνουν ευτυχισμένους όσο το σεξ!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4589571997803757519
item