Άρτα: Σύσκεψη στο ΕΚΑ για το αναπτυξιακό συνέδριο Άρτα: Σύσκεψη στο ΕΚΑ για το αναπτυξιακό συνέδριο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Σύσκεψη στο ΕΚΑ για το αναπτυξιακό συνέδριο

Άρτα: Σύσκεψη στο ΕΚΑ για το αναπτυξιακό συνέδριο

Σύσκεψη πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Άρτας, την Τετάρτη 4 Οκτώβρη, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑ.

Το θέμα της σύσκεψης, ήταν «Η ανάγκη οργανωμένης απάντησης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τη ζωή των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, αγροτών, της νεολαίας καθώς και η οργάνωση της απάντησης που θα δοθεί στη φιέστα του «αναπτυξιακού συνεδρίου» που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα Γιάννενα στις 23 και 24 Οκτώβρη» όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

EKA SYSKEPSH 2017 OKT ANAPTYXIAKO KOSMOSΣτο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου ανταποκρίθηκαν τα διοικητικά συμβούλια, οι αντιπρόσωποι και μέλη των εργατικών σωματεία της δύναμης του, τα σωματεία των συνταξιούχων καθώς και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Άρτας.

Στην εισηγητική του ομιλία ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Άρτας Στράτος Καλλώνης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο συνεχίζεται αλλά και βαθαίνει με δραματικές επιπτώσεις για τη ζωή της εργατικής και λαϊκής οικογένειας. 

Οι κίβδηλες υποσχέσεις της για "δίκαιη ανάπτυξη" είναι το παραμύθι για ν’ αποκοιμίσουν την όποια αντίσταση απέναντι σ’ αυτή την πολιτική. Ανάπτυξη υπάρχει και τώρα σε κάποια τμήματα του κεφαλαίου αλλά στηρίζεται στη λεηλασία των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και τίποτα από αυτά δεν είναι δίκαιο για μας.

Όμως σε ποιους μιλάνε για ανάπτυξη; Στους εργαζόμενους του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας και της ΒΙΚΗ που ζουν κάθε μέρα με την ανασφάλεια του τι θα γίνει την επόμενη μέρα, αν θα συνεχίσουν και με ποιους όρους να δουλεύουν, στους οικοδόμους που η ανεργία σπάει κόκαλα, κλπ;! 

Την ίδια στιγμή φέρνουν προϋπολογισμό με μειώσεις δαπανών για την κάλυψη των αναγκών του λαού και με πλεονάσματα που βγαίνουν από το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας.


Οι εργάτες πρέπει να δώσουν τη δική τους απάντηση καθημερινά στους χώρους δουλειάς 
που τσακίζονται για να υπάρχει ανάπτυξη για τους λίγους, να δοθεί δυναμική απάντηση ότι δεν «τρώνε το κουτόχορτο» της δίκαιης ανάπτυξης που θέλει να τους πλασάρει και η σημερινή κυβέρνηση και γι’ αυτό οργανώνει και το «αναπτυξιακό συνέδριο» στα Γιάννενα. 

Μαζί με τα υπόλοιπα Εργατικά Κέντρα της περιοχής, του αγρότες και τους νέους να τους χαλάσουμε τη φιέστα.»

Παρεμβάσεις έγιναν από εργαζόμενους στους κλάδους Γάλα-Τρόφιμα-Ποτά, τις κατασκευές, το εμπόριο και τους συνταξιούχους που ετοίμασαν την κινητοποίηση της Παρασκευής 6 Οκτώβρη στα Γιάννενα. 

Ενώ εκ μέρους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Άρτας μίλησε ο Βαγγέλης Μπέτσας, ο οποίος ανέφερε: «…η αγροτιά της Άρτας που βγαίνει πιο δυναμωμένη μετά το πρόσφατο Συνέδριο και τις εκλογές της Ομοσπονδίας της Πέμπτης 28 Σεπτέμβρη θα οργανώσει τον αγώνα της απέναντι σε αυτούς που όταν λένε ανάπτυξη εννοούν το μειωμένο μεροκάματο, τις αυξήσεις στα χαράτσια, τη μείωση των τιμών στα αγροτικά προϊόντα, που μας γεμίζουν ψέματα για να πλουτίζουν οι λίγοι μεγαλοαγρότες, για να τρέφονται παχυλά οι καπιταλιστές. 

Όπως έως τώρα ήμασταν δίπλα στο Εργατικό Κέντρο και το Εργατικό Κέντρο στήριξε τους αγώνες μας θα συνεχίσουμε και μαζί θα είμαστε στα Γιάννενα απέναντι στο «αναπτυξιακό συνέδριο» του ΣΥΡΙΖΑ.»

ixotisartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Σύσκεψη στο ΕΚΑ για το αναπτυξιακό συνέδριο
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 1854959698316170532
Σχόλια
item