Γιάννενα: Αντίδραση στην επίσκεψη Τσίπρα Γιάννενα: Αντίδραση στην επίσκεψη Τσίπρα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Αντίδραση στην επίσκεψη Τσίπρα

Γιάννενα: Αντίδραση στην επίσκεψη Τσίπρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ  Δ.Σ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Στις 23-24 Οκτώβρη παίρνει σειρά & η Ήπειρος στην αλυσίδα των «Αναπτυξιακών Συνεδρίων» που διοργανώνει η κυβέρνηση.


Με το Συνέδριο αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να εξειδικεύσει για την Ήπειρο τους σχεδιασμούς της, στο πλαίσιο της...δήθεν νέας Εθνικής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. 


Ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, που έχει αναχθεί σε «εθνικό» στόχο & προσπαθεί με τη καραμέλα της «δίκαιης ανάπτυξης» να μας πείσει ότι βγαίνουμε στο ξέφωτο, τα μνημόνια τέλειωσαν & επομένως θα σταματήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα που γονάτισαν τα λαϊκά στρώματα.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι στο «νέο» αυτό μοντέλο ανάπτυξης χωράμε όλοι, ότι έχουν παρθεί όλα εκείνα τα μέτρα για να ανακάμψει η οικονομία, να έρθουν επενδύσεις, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας & νέος πλούτος στη χώρα.


ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥΣ
Τα μέτρα που πάρθηκαν & παίρνονται, η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται είναι κομμένη & ραμμένη για τα συμφέροντα μιας χούφτας πολυεθνικών & μεγαλεμπόρων. 


Με την πολιτική τους παλιά & νέα προσπαθούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ανάκαμψης & κερδοφορίας για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, της «υγιούς επιχειρηματικότητας», της «ανταγωνιστικότητας, της «εξωστρέφειας».

Αυτοί & στην  περίοδο της κρίσης αυξάνουν τους τζίρους & τα κέρδη τους. Οι μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής μας (ΠΙΝΔΟΣ, ΔΩΣΩΝΗ, ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, ΒΙΚΟΣ, ΧΗΤΟΣ) αύξησαν τους τζίρους τους, κυριάρχησαν & δημιούργησαν νέες αγορές, μεγάλωσαν την κερδοφορία τους μέσα στα χρόνια της κρίσης. 


Το ¨θαύμα» του τουρισμού καλά κρατεί & στην περιοχή μας, μόνο που την πίτα τη μοιράζονται μεταξύ τους μια χούφτα μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, που έχουν τη δυνατότητα πολυτελών παροχών.

Στο εμπόριο ξέρουμε πολύ καλά ότι οι μεγάλες αλυσίδες μέσω των προσφορών, των διευρυμένων ωραρίων, των ανοιχτών Κυριακών, παίρνουν όλο & μεγαλύτερο κομμάτι του τζίρου της αγοράς. Με τις πλάτες Περιφέρειας & Δήμου πιέζουν για πλήρη απελευθέρωση ωραρίων & Κυριακών. 


Με την εντατικοποίηση της δουλειάς εκατοντάδων εμποροϋπαλλήλων, τα ελαστικά ωράρια, την απλήρωτη εργασία αυγαταίνουν τα κέρδη τους.

Από αυτή την ανάπτυξη όμως τίποτε καλό δεν είδαμε εμείς οι μικροί & αυτοαπασχολούμενοι έμποροι. 


Πώς να γινόταν αλλιώς άλλωστε, αφού η γιγάντωσή τους καθόλου δεν βελτίωσε τους μισθούς των υπαλλήλων τους, αντίθετα μάλιστα. Βασιλεύουν οι μισθοί πείνας, η εντατικοποίηση, η απληρωσιά.. 

Οι αγρότες της περιοχής μας βλέπουν τις τιμές των προϊόντων τους να μειώνονται. 

Η ανεργία σπάει κόκκαλα, ιδιαίτερα στη νεολαία. Αξιοποιούν όλο το αντιλαϊκό πλαίσιο νόμων που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις & διατήρησε & επαύξησε η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η «δίκαιη ανάπτυξή» τους για εμάς σημαίνει λουκέτα, μειωμένους τζίρους, συρρίκνωση εισοδήματος, φοροληστεία, εκτίναξη των χρεών σε ασφαλιστικά ταμεία εφορία & τράπεζες, κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών & τον πέλεκυ των πλειστηριασμών να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας.


Η «ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΟΝΤΑΙ


Δεν θα ξανανοίξει τα εκατοντάδες μαγαζιά που έκλεισαν.
Δεν θα ξαναδώσει τη 13η και 14η σύνταξη που έκοψαν.
Δεν θα ξαναβάλει τα χιλιάδες φάρμακα που κόπηκαν από τις λίστες του ΕΟΠΥΥ.
Δεν θα δώσει πίσω τα κλεμμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων.
Δεν θα αλλάξει τους συντελεστές αναπλήρωσης που δίνουν ανταποδοτική σύνταξη 192€, μετά από 35 χρόνια δουλειάς.
Δεν θα σβήσει τα χρέη που η κρίση τους δημιούργησε.

Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων καλεί κάθε μικρό & αυτοαπασχολούμενο έμπορο να γυρίσει την πλάτη στις φιέστες, που οργανώνει η κυβέρνηση.


Η θέση κάθε μικρού & αυτοαπασχολούμενου έμπορου δεν είναι στα τραπέζια του διαλόγου που εξασφαλίζουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.


Είναι στο συλλαλητήρια που οργανώνουν οι φυσικοί μας σύμμαχοι οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, τα παιδιά μας για την καταγγελία αυτής της πολιτικής.


Είναι στους δρόμους του αγώνα για αναπλήρωση των απωλειών μας, για ανάπτυξη που θα έχει σαν πυξίδα τις ανάγκες κάθε λαϊκής οικογένειας & όχι τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Πηγή: epirusgate.blogspot.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Αντίδραση στην επίσκεψη Τσίπρα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7810886918200474801
Σχόλια
item