Βρυξέλλες: Σύμβολο κακοδιαχείρισης και καθυστέρησης το Ελληνικό

Βρυξέλλες: Σύμβολο κακοδιαχείρισης και καθυστέρησης το Ελληνικό

«Σύμβολο κακοδιαχείρισης και καθυστέρησης» αποκάλεσε την επένδυση στο Ελληνικό ευρωπαίος αξιωματούχος κατά την καθιερωμένη ενημέρωση δημοσιογράφων πριν το Eurogroup. 

Και ενώ η Ελλάδα είναι εκτός ατζέντας στην συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Δευτέρας, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι «η Ελλάδα θα έχει τεράστια οφέλη από το να ξεμπλοκάρει αυτή η υπόθεση, πολύ μεγαλύτερα από την ίδια την επένδυση». 

Σε σχέση με την τρίτη αξιολόγηση, ο ευρωπαίος αξιωματούχος εξήγησε ότι «οι αρχές εργάζονται για να συλλέξουν τα στοιχεία για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών» τα οποία θα ξεκλειδώσουν και την εκταμίευση 800 εκατ. ευρώ που απομένουν. 


«Θα ήταν καλό για την ρευστότητα της Ελλάδας αν τα στοιχεία φτάσουν και πιστοποιηθούν εγκαίρως πριν από την 31 Οκτωβρίου», καθώς τότε λήγει και η προθεσμία που τα χρήματα αυτά είναι διαθέσιμα είπε ο αξιωματούχος, και δήλωσε αισιόδοξος ότι «αυτό θα συμβεί».

Εξήγησε δε ότι οι επικεφαλής της τρόικας θα κατέβουν στην Αθήνα «μετά τις φθινοπωρινές συναντήσεις του ΔΝΤ» και οι συζητήσεις στην Ουάσιγκτον δεν θα αφορούν την Ελλάδα. «Υπάρχει η βούληση να τελειώσει η αξιολόγηση πριν το τέλος του έτους» δήλωσε ο κοινοτικός αξιωματούχος. 

Στο μεταξύ, νέες δικαστικές εκκρεμότητες για την επένδυση του Ελληνικού προκαλούνται με τη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από κατοίκους της περιοχής που ζητούν να κηρυχθούν διατηρητέα συγκεκριμένα κτίρια του πρώην αεροδρομίου σύμφωνα με τον νόμο για τα νεώτερα μνημεία και τα διατηρητέα κτίσματα.

Επιφυλακτική απάντηση
 στην απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να κηρύξει αρχαιολογικό χώρο 350 στρέμματα στο Ελληνικό έδωσε από πλευράς της η επενδύτρια εταιρεία Lamda Development αναφέροντας ότι θα τοποθετηθεί αφότου γίνει επίσημη ενημέρωση για το ακριβές περιεχόμενο της απόφασης του ΚΑΣ.

epirusblog.gr
5 of 5
Βρυξέλλες: Σύμβολο κακοδιαχείρισης και καθυστέρησης το Ελληνικό
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2871962222855017390
item