Βανέσα Αδαμοπούλου: Παρουσίασε το βιβλίο της, με τον Ιωάννη Παπαζήση στο πλευρό της Βανέσα Αδαμοπούλου: Παρουσίασε το βιβλίο της, με τον Ιωάννη Παπαζήση στο πλευρό της | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Βανέσα Αδαμοπούλου: Παρουσίασε το βιβλίο της, με τον Ιωάννη Παπαζήση στο πλευρό της

Βανέσα Αδαμοπούλου: Παρουσίασε το βιβλίο της, με τον Ιωάννη Παπαζήση στο πλευρό της

Η Βανέσα Αδαμοπούλου μας έχει συνηθίσει στο να δοκιμάζει συχνά νέα βήματα. Σπούδασε Ιστορία, Μεθοδολογία και Θεωρία της Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και μουσική, χορό και τραγούδι, με το οποίο ασχολείται επαγγελματικά. 

Τώρα φαίνεται πως ακολουθεί ένα νέο ωραίο μονοπάτι, αυτό της συγγραφής.

Το βράδυ της Δευτέρας, παρουσίασε το βιβλίο της, "Από ζάχαρη κι αλάτι" στα Public και φυσικά από το πλευρό της δεν έλειπε ο σύντροφος και πατέρας του παιδιού της, Ιωάννης Παπαζήσης

Για το βιβλίο μίλησε η συγγραφεάς Ράνια Μπουμπουρή, ενώ αποσπάσματα διάβασαν οι ηθοποιοί Ελένη Καρακάση και Λευτέρης Ελευθερίου.


Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ένας διακεκριμένος επιστήμονας εξομολογείται. Ξετυλίγει θαρρετά τον μίτο της ύπαρξής του με ιδιαίτερο ζήλο και νοσταλγία, αγκαλιάζει όλα εκείνα που τον έθρεψαν και τον στοίχειωσαν, εκείνα που αγάπησε κι άγγιξε με τα δάχτυλά του. 

Αναμετριέται με θεριά και δαίμονες, δίνει φωνή σε όσους έφυγαν, για να στήσει από την αρχή τους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής του. 

Από την Ήπειρο του 1940, παραμονές της επίθεσης των Ιταλών του Μουσολίνι, στην Απελευθέρωση και στον Εμφύλιο, και σχεδόν ως την Ελλάδα τού σήμερα, με ενδιάμεσους σταθμούς σε Αθήνα, Ρώμη, Χαϊδελβέργη, η ζωή του Αντρέα, καθηγητή φιλοσοφίας, κυλά σαν το τρεχούμενο νερό, μέχρι τη μέρα που θα αλλάξει για πάντα το παρόν, το μέλλον και το παρελθόν του. 

Ένας απολογισμός δίχως τεφτέρια, μια βαλίτσα θύμησες χωρίς παραλήπτη και μια ζυγαριά που αψηφά κέρδη και χασούρες, έτσι όπως το έλεγε απλά, αλλά καθόλου αφιλοσόφητα, η γιαγιά Βένη: «Ζάχαρη κι αλάτι, παιδί μου, η ζωή του καθενού. Ποιου λίγο, ποιου πολύ, τι σημασία έχει; Ζάχαρη κι αλάτι η ζωή!»


tlife.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Βανέσα Αδαμοπούλου: Παρουσίασε το βιβλίο της, με τον Ιωάννη Παπαζήση στο πλευρό της
Epirusblog Gr
5 of 5
show biz 6053792375341871645
Σχόλια
item