Γιάννενα: Διαγωνισμός ευαισθησίας για τα ΑμεΑ Γιάννενα: Διαγωνισμός ευαισθησίας για τα ΑμεΑ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Διαγωνισμός ευαισθησίας για τα ΑμεΑ


Γιάννενα: Διαγωνισμός ευαισθησίας για τα ΑμεΑ

Σε μια κριτική εφ’ όλης της ύλης επιδίδεται η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», δίνοντας συνέχεια στην ανταλλαγή ανακοινώσεων με τη δημοτική αρχή για τις αιχμές που άφησε ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ κατά του αντιδημάρχου Προγραμματισμού και το ζήτημα της αντιμετώπισης των ατόμων με αναπηρία.

«Η παράταξή μας λυπάται που δεν μπορεί να συμμεριστεί την αισιοδοξία της δημοτικής αρχής για το μέλλον της πόλης μας, που το έργο είναι τεράστιο, αλλά αόρατο και το οποίο δυστυχώς δεν το εισπράττουν οι συμπολίτες», αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωσή της η παράταξη Γκόντα και εντοπίζει την κριτική της στο θέμα των ΑμεΑ, υποστηρίζοντας πως η δημοτική αρχή είναι αυτή, που «χωρίς κανέναν οίκτο απέλυσε δεκάδες εργαζόμενα παιδιά ΑμεΑ, “ δολοφονώντας” τα όνειρά τους και τις ελπίδες για μια καλύτερη ζωή». 

Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» χαρακτηρίζει πολύ όψιμο το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία υποδομών για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, για να περάσει στη συνέχεια σε άλλα θέματα. 


«Απούσα παντελώς η δημοτική αρχή από την προστασία της λίμνης μας, η οποία, ενώ έχει φτάσει στα έσχατα όριά της, εκεί νη διοργανώνει φιέστες, δια του αντιδημάρχου Μανταλόβα, ο οποίος εξακολουθεί να ασκείται επί χάρτου, όταν είναι γνωστό ότι η πρώτη ρυπογόνος περιοχή είναι το εργοτάξιο του δήμου. 

Την ίδια στιγμή απειλείται με απένταξη το έργο της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού της πόλης, ζήτημα το οποίο κρατούν στο σκοτάδι οι ιθύνοντες του δήμου», σημειώνει.

Τέλος, καλεί τη δημοτική αρχή να γνωστοποιήσει στους συμπολίτες την τελευταία επταετία έστω και ένα έργο το οποίο να φέρει την σφραγίδα της, λέγοντας πως δεν πρόκειται να τους ακολουθήσει στον κατήφορο τους, κάτι που η ίδια η δημοτική αρχή επιδίδεται με επιτυχία. «Ο προχθεσινός δημόσιος καυγάς των στελεχών της δημοτικής αρχής, δεν μπορεί να διαγραφεί, όσες δηλώσεις μετανοίας κι αν κάνει ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ», καταλήγει.


Ούτε αυτή η ανακοίνωση έμεινε αναπάντητη από τη δημοτική αρχή, η οποία επιστρέφει τα περί έλλειψης ευαισθησίας για τα ΑμεΑ, σημειώνοντας πως η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», ως δημοτική αρχή, έδειχνε την «ευαισθησία» της απέναντι τους. «πουλώντας ψεύτικες και εφήμερες ελπίδες, επενδύοντας πολιτικά σε αυτές».


Η δημοτική αρχή επαναλαμβάνει πως σχεδιάζει και προχωρά σε παρεμβάσεις που πραγματικά έχουν ανάγκη τα ΑμεΑ, με απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες τους και σκοπό τη διαχρονική βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. «Αυτή είναι η διαφορά στη φιλοσοφία και την πολιτική μας με την παράταξη του κ. Γκόντα, η οποία για τις δικές της πρακτικές κρίθηκε από τον γιαννιώτικο λαό, όχι μία, αλλά δύο φορές», καταλήγει.


agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Διαγωνισμός ευαισθησίας για τα ΑμεΑ
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 4290696002562118832
Σχόλια
item