Γιάννενα: Το σχέδιο για αθλητικό κέντρο στα Καρδαμίτσια

Γιάννενα: Το σχέδιο για αθλητικό κέντρο στα Καρδαμίτσια
Η δημιουργία ενός πρότυπου αθλητικού κέντρου που θα καλύψει πολλές περισσότερες ανάγκες από αυτές που υπάρχουν σε πραγματικό επίπεδο σήμερα στην πόλη στο πεδίο του ερασιτεχνικού αθλητισμού αποτελεί την πρόταση της δημοτικής αρχής που κατατέθηκε στον υφ. Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη στη συνάντηση με το Δήμαρχο Θ. Μπέγκα και τον αντιδήμαρχο Π. Κολόκα στην Αθήνα. 
Το Αθλητικό Κέντρο Καρδαμιτσίων έχει ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ιωαννιτών τα δύο τελευταία χρόνια, η εξεύρεση πόρων όμως για την κατασκευή του εξακολουθεί να αποτελεί ζητούμενο. 
Η δημοτική αρχή επιχειρώντας να αξιοποιήσει και τη θετική διάθεση, αλλά και τις ιδιαίτερα καλές σχέσεις πολλών ανθρώπων του αθλητισμού στην πόλη με την πολιτική ηγεσία στον τομέα του αθλητισμού υπέβαλλε σύμφωνα με πληροφορίες ένα συγκεκριμένο σχέδιο – μελέτη για το αθλητικό κέντρο. 
Φιλοδοξία της είναι να δημιουργηθεί στα Καρδαμίτσια το «Σπίτι του Στίβου» που θα καλύπτει όμως και ανάγκες του μαζικού αθλητισμού, εκτός από τις ανάγκες των Σωματείων και θα αναφέρεται όχι μόνο στον κλασικό αθλητισμό αλλά και στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλει και την αναρρίχηση. 
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση για το αθλητικό κέντρο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός γηπέδου ποδοσφαίρου με πλαστικό χλοοτάπητα που θα μπορεί να χρησιμοποιείται για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΗΠ και θα διαθέτει και μία μικρή κερκίδα. 
Η πιο ενδιαφέρουσα όμως παρέμβαση προτείνεται να είναι η κατασκευή τριών διαφορετικών κλειστών γυμναστηρίων που θα καλύπτουν τις ανάγκες των αγωνισμάτων ταχύτητας και αλμάτων στο στίβο και επίσης το μπάσκετ και το βόλει. 
Για τα δύο αθλήματα σάλας προτείνεται ουσιαστικά η κατασκευή δύο προπονητηρίων, με μεταλλικές κατασκευές μικρού κόστους. 
Για το κλειστό όμως που αναφέρεται στα αγωνίσματα του στίβου υπάρχει ένα αντίστοιχο πρότυπο, του γυμναστηρίου «Τασούλα Κελεσίδου» στη Θεσσαλονίκη που διαθέτει ταρτάν οχτώ διαδρομών για τα αγωνίσματα ταχύτητας και σκάμματα για το άλμα σε μήκος και το τριπλούν. 
Η χρήση του συγκεκριμένου χώρου μπορεί να διευρυνθεί και για άλλες δραστηριότητες όπως συνέδρια και φυσικά αθλητικές εκδηλώσεις τοπικού περιεχομένου. 
Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός ανέρχεται στα 2 εκ. ευρώ, που με τις εκπτώσεις μπορεί να πέσει αρκετά χαμηλότερα, όμως η αναζήτηση της χρηματοδότησης αποτελεί πλέον κοινή επιδίωξη και της δημοτικής αρχής και του υφ. Αθλητισμού. 
Ενδεχομένως, εξελίξεις και ανακοινώσεις να υπάρξουν στο περιφερειακό – αναπτυξιακό συνέδριο σε δύο εβδομάδες στα Γιάννενα όπου αναμένεται να παρευρεθεί και ο Γ. Βασιλειάδης, αλλά και ο αναπληρωτής Υπ. Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ευρωπαϊκών κονδυλίων Αλ. Χαρίτσης.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Το σχέδιο για αθλητικό κέντρο στα Καρδαμίτσια
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 576940236806913163
item