Άρτα: ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΣΠΗΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Άρτα: ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΣΠΗΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΣΠΗΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Άρτα: ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΣΠΗΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Κάτοικοι της Μικροσπηλιάς προχώρησαν σε ψήφισμα διαμαρτυρίας και συλλογή υπογραφών αντιδρώντας στις παρεμβάσεις που γίνονται στην κεντρική πλατεία του χωριού...
Αναλυτικά το κείμενο - ψήφισμα διαμαρτυρίας:

"Εκφράζουμε συλλογικά και απερίφραστα την έντονη δυσαρέσκειά μας και διαμαρτυρόμαστε εντόνως για τις παρεμβάσεις επί της Κεντρικής Πλατείας Μικροσπηλιάς την 12η Οκτωβρίου 2017 και ημέρα Πέμπτη από συνεργεία του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Συγκεκριμένα, χωρίς καμία ενημέρωση των χωριανών, συνεργεία του δήμου και παρουσία του τοπικού συμβούλου προεβησαν στην κοπή μιας φλαμουριάς (Τίλιο) και τριών ελάτων που κοσμούσαν την περίμετρο της πλατείας για παραπάνω από 50 χρόνια.

Κατόπιν τούτου, ενημερωθήκαμε ότι επίκειται και μείωση - στένεμα της πλατείας κατα 70cm και συγκεκριμένα κατά μήκος της δυτικής πλευράς που συνορεύει με δημοτική οδό. Το παραπάνω μας βρίσκει σφοδρά αντίθετους αν όχι πολέμιους και ερωτούμε από ποιον πάρθηκε μια τέτοια απόφαση, για ποιον λόγο και με ποια διαδικασία;

Εκφράζουμε για ακόμα μια φορά την έντονη δυσαρέσκεια και την αντίρρησή μας σε αυτούς του σχεδιασμούς. Τα δέντρα που κόπηκαν δεν επιστρέφουν. Το γεγονός είναι τετελεσμένο. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όμως να διατηρηθεί η υφισταμένη οριοθέτηση της πλατείας και να μη γίνει καμία παρέμβαση επί των ορίων της περιμέτρου.

Τονίζουμε οτι βρεθήκαμε προ μεγάλης εκπλήξεως καθώς δεν γνωρίζαμε το σχεδιασμό από πλευράς τοπικού συμβούλου και δήμου, παρά μόνο το γεγονός οτι γνωρίζαμε εν γένει την προβλεπόμενη ανακατασκευή του πέτρινου τοίχου στη δυτική πλευρά της πλατείας. 

Τέλος θεωρούμε ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις επί κοινόχρηστων χώρων σπουδαίας για εμάς σημασίας προυποθέτουν την κοινή απόφαση όλων των χωριανών και δε δικαιολογούν αυθαίρετα τη λήψη αποφάσεων απ όπου κι αν προέρχονται. 

Το παρών κείμενο συντάχθηκε και συνυπογράφεται από τους παρακάτω:"
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΣΠΗΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 5694227828039157183
Σχόλια
item