Το Μόντε Κάρλο της Ελλάδας. Η παραμυθένια πόλη που ύμνησαν συγγραφείς και ποιητές Το Μόντε Κάρλο της Ελλάδας. Η παραμυθένια πόλη που ύμνησαν συγγραφείς και ποιητές | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Το Μόντε Κάρλο της Ελλάδας. Η παραμυθένια πόλη που ύμνησαν συγγραφείς και ποιητές

Το Μόντε Κάρλο της Ελλάδας. Η παραμυθένια πόλη που ύμνησαν συγγραφείς και ποιητές
Ναι, και δεν είναι υπερβολή. Η Καβάλα είναι το μικρό Μόντε Κάρλο. 

Ο χαρακτηρισμός αυτός έχει αποδοθεί -και έχει κατοχυρωθεί- από συγγραφείς και περιηγητές οι οποίοι, μαγεμένοι από το φυσικό κάλλος της, της απέδωσαν τα δέοντα.


Η αμφιθεατρικότητά της και όλα τα επιμέρους στοιχεία της πόλης, την καθιστούν ένα μοναδικό προορισμό, που όμοιό του δεν βρίσκει κανείς εύκολα.

Παλιά πόλη, Ιμαρέτ, νεοκλασσικά αριστουργηματικά κτίρια, υπέροχες βελούδινες παραλίες, καταγάλανος ουρανός, Φάρος. 

Όλα μαζί συνθέτουν μια πολύχρωμη μαγευτική εικόνα που από όποια πλευρά και αν την κοιτάξετε θα μείνετε έκπληκτοι από την ομορφιά της.


Ο νομός Καβάλας, τοποθετημένος ανάμεσα σε δύο σημαντικά ποτάμια της βόρειας Ελλάδας, τον Στρυμώνα και το Νέστο, έχει στην αγκαλιά του το βορειότερο νησί της χώρας, τη Θάσο, αλλά και πολλούς ακόμη μικρούς «δορυφόρους» όπως τη Θασοπούλα, τα Κοίνυρα αλλά και το ξακουστό Φιδονήσι.


Το φυσικό τοπίο συμπληρώνεται από το χρυσοφόρο Παγγαίο αλλά και τα βουνά της Λεκάνης. Κι όλα αυτά, μόλις μιάμιση ώρα από τη Θεσσαλονίκη.

Ο νομός Καβάλας αποτελεί ένα μείγμα στοιχείων που είναι στην ουσία απομεινάρια διαφορετικών εποχών, διαφορετικών πολιτισμών. Εδώ θα βρει κανείς αξιοθέατα και μνημεία από όλες κυριολεκτικά τις εποχές.


Ίσως για αυτό να παράγεται συνεχώς πολιτισμός στην Καβάλα. Εδώ ανθούν οι τέχνες και τα γράμματα, από εδώ έχουν κάνει τα πρώτα τους βήματα δεκάδες άνθρωποι που σήμερα είναι παγκοσμίως γνωστοί.


Το φυσικό κάλλος της περιοχής είναι ένα ακόμα στοιχείο της σαγήνης, γιατί διαθέτει καταπράσινα δάση και υπέροχα ορεινά τοπία, αλλά και καταγάλανες θάλασσες και μικρά ξερονήσια, που έλκουν σαν μαγνήτες τους λάτρεις της φύσης.


Την Καβάλα θα την αγαπήσεις όταν γνωρίσεις τους ανθρώπους της. Οταν ψάξεις τον δρόμο σου στον δαίδαλο των συνοικιών της Παναγίας, όταν ανέβεις στο κάστρο, όταν μπεις στο Ιμαρέτ και χαζέψεις το ηλιοβασίλεμα έχοντας σε πρώτο πλάνο τους μολύβδινους τρούλους του. 

Οταν φας ψαράκι στο «Ναυπηγείο» με θέα το παλιό καρνάγιο και τη χλομή χειμωνιάτικη θάλασσα.


Οταν περάσεις κάτω από τις Καμάρες.


Epirusblog Gr
5 of 5
Το Μόντε Κάρλο της Ελλάδας. Η παραμυθένια πόλη που ύμνησαν συγγραφείς και ποιητές
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5822480273284402740
Σχόλια
item