Γιάννενα: Έντονη η παρουσία του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου

Γιάννενα: Έντονη η παρουσία του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου
Αξιέπαινη πρωτοβουλία του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου για την εκπαίδευση των ειδικών και των γονέων, με το επιστημονικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή και με θέμα «Μαθησιακές Δυσκολίες, ΔΕΠΥ & Ειδική Γλωσσική Διαταραχή». 
Η εκπαιδευτική δράση διεξήχθη το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 στα Ιωάννινα και εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επιστημόνων σε θέματα γύρω από το παιδί, την ανάπτυξή του και την ομαλή ένταξή του στο σχολείο. 
Αξίζει να τονιστεί ότι εισηγήτριες του σεμιναρίου ήταν οι λογοθεραπεύτριες του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου.
Το σεμινάριο άνοιξε με το χαιρετισμό του ο Ελευθέριος Μέλιος, ο οποίος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για το ενδιαφέρον τους και την εμπιστοσύνη στις εκπαιδεύσεις του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου. 
Στη συνέχεια η λογοθεραπεύτρια και επιστημονική υπεύθυνη του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου Μαρία Ιγνατίου, αναφέρθηκε με την εμπεριστατωμένη εισήγησή της στη Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), ενώ η λογοθεραπεύτρια Γλυκερία Λώλη παρέθεσε τις νεότερες προσεγγίσεις των Μαθησιακών Δυσκολιών. 
Τέλος, το επιστημονικό σεμινάριο έκλεισε με την εισήγηση της λογοθεραπεύτριας Φανής Μπιλιτσάκη, η οποία αναφέρθηκε στην Ειδική Γλωσσική Διαταραχή, στη σχέση της με τις Μαθησιακές Δυσκολίες στα παιδιά και στην ανάγκη σωστής παρέμβασης.
Να σημειωθεί πως το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό Κέντρο που παρέχει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Συμβουλευτικής και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων, με έδρα τα Ιωάννινα. Είναι ένας κορυφαίος φορέας εκπαίδευσης για θέματα Λογοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής, με εκπαιδεύσεις που χαρακτηρίζονται από την ποιοτική τους οργάνωση και τους υψηλού επίπεδου εισηγητές.
epirusonline.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Έντονη η παρουσία του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8458555183532399899
item