Πρέβεζα: Με τον… αραμπά το έργο ύδρευσης των παραλιακών χωριών του Ν. Πρέβεζας – Αναλυτικό ρεπορτάζ Πρέβεζα: Με τον… αραμπά το έργο ύδρευσης των παραλιακών χωριών του Ν. Πρέβεζας – Αναλυτικό ρεπορτάζ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Με τον… αραμπά το έργο ύδρευσης των παραλιακών χωριών του Ν. Πρέβεζας – Αναλυτικό ρεπορτάζ

Πρέβεζα: Με τον… αραμπά το έργο ύδρευσης των παραλιακών χωριών του Ν. Πρέβεζας – Αναλυτικό ρεπορτάζ
Πριν από λίγες ημέρες ο Δήμος Πάργας έθετε ως αίτημά του στο πρωθυπουργικό κλιμάκιο, την ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του έργου «Ύδρευση παράλιων οικισμών Βαλανιδορράχης, Λούτσας, Βράχου, Λυγιάς, Χειμαδιού, Ριζών, Καστροσυκιάς των Δήμων Πρέβεζας και Πάργας από πηγές Χόχλας».
Πρόκειται για ένα έργο άκρως απαραίτητο για τα παραλιακά –που είναι και τουριστικά- χωριά του Νομού Πρέβεζας, τα οποία εδώ και πολλά χρόνια, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν προβλήματα στην υδροδότησή τους. Ωστόσο ολιγωρίες της τοπικής αυτοδιοίκησης το οδήγησαν εκτός χρηματοδότησης και αναζητείται πλέον άλλη φόρμουλα χρηματοδότησης.
Η μελέτη αφορά την ύδρευση της παράλιας ζώνης του Νομού Πρέβεζας από Αμμουδιά έως Καστροσυκιά και ενίσχυση του Καναλίου από τις πηγές της Χόχλας και το συνολικό κόστος του έργου φτάνει τα 6.572.000 ευρώ.
Το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας αποφάσισε την επικαιροποίηση της μελέτης που είχε εκπονηθεί το 2006 από την τότε Νομαρχία Πρέβεζας, ωστόσο απαιτείτο μελέτη τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων που θα περιλαμβάνει την αδειοδότηση των γεωτρήσεων που συμπεριλαμβάνονται στο έργο ύδρευσης .
Στην αρχική μελέτη δεν περιλαμβάνονταν οι γεωτρήσεις και προκειμένου να υποβληθεί η οριστική μελέτη με την αίτηση για άδεια χρήσης νερού από τις πηγές Χόχλας (απαραίτητο δικαιολογητικό για έκδοση άδειας εκτέλεσης έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων) η σύνταξη συμπληρωματικής περιβαλλοντικής μελέτης ως υποστηρικτικής μελέτης ήταν απαραίτητη.
Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας όμως με έγγραφό της έκανε γνωστό στη δημοτική αρχή ότι αδυνατεί να εκπονήσει την περιβαλλοντική μελέτη, γιατί δε διαθέτει περιβαντολλόγο Μηχανικό (αρμόδιος για σύνταξη περιβαλλοντικών μελετών) και ούτε απο το υπάρχον προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας κανείς διαθέτει τις απαιτούμενες ειδικές γνώσεις για την σύνταξη της υποστηρικτικής περιβαλλοντικής μελέτης.
Κατά συνέπεια ανατέθηκε πριν από μερικές ώρες, με απευθείας ανάθεση του Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαϊλη, η υποστηρικτική μελέτη σε ιδιώτη μηχανικό αντί του ποσού των 2.100 ευρώ.
Ακολουθούν βέβαια κι άλλες διαδικασίες ώστε να μπει έστω σε μία σειρά το παραπάνω έργο, το οποίο είναι θεμελιώδες για την καθημερινότητα και την ανάπτυξη των παραλιακών οικισμών των Δήμων Πρέβεζας και Πάργας.
atpreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Με τον… αραμπά το έργο ύδρευσης των παραλιακών χωριών του Ν. Πρέβεζας – Αναλυτικό ρεπορτάζ
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 7589327849595431558
Σχόλια
item