Ντάισελμπλουμ: Να κλείσει έως τον Αύγουστο η τρίτη αξιολόγηση Ντάισελμπλουμ: Να κλείσει έως τον Αύγουστο η τρίτη αξιολόγηση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ντάισελμπλουμ: Να κλείσει έως τον Αύγουστο η τρίτη αξιολόγηση

Ντάισελμπλουμ: Να κλείσει έως τον Αύγουστο η τρίτη αξιολόγηση

«Κρατήστε τις εκλογές για το 2019» είναι το μήνυμα του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ προς την κυβέρνηση, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο πρόεδρος του Eurogroup τονίζει πως «πρέπει να τελειώσουμε μαζί το πρόγραμμα, να φροντίσουμε την έξοδο από αυτό και να έχουμε έως τότε μια συμφωνία για το χρέος».

Επισημαίνει πως το κλειδί είναι η πολιτική σταθερότητα, και σημειώνει πως «κοινός μας στόχος είναι η ελληνική οικονομία να σταθεί και πάλι στα πόδια της, τα δημοσιονομικά της χώρας να σταθεροποιηθούν, η εμπιστοσύνης να συνεχίσει να βελτιώνεται και η πρόσβαση στις αγορές να γίνει απρόσκοπτη».

Ο πρόεδρος του Eurogroup διαμηνύει δε, πως οι στόχοι αυτό πρέπει να επιτευχθούν από τώρα έως και τον ερχόμενο Αύγουστο. «Εάν επιτύχουμε αυτά, είμαι αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία» υπογραμμίζει.

Επίσης, Γερούν Ντάισελμπλουμ εκτιμά ότι η στάση της Γερμανίας μετά την αποχώρηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να αλλάξει.

Την πεποίθησή του ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα μέσα στο 2018 εκφράζει στο μεταξύ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Epirusblog Gr
5 of 5
Ντάισελμπλουμ: Να κλείσει έως τον Αύγουστο η τρίτη αξιολόγηση
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 4919321441501304924
Σχόλια
item