Οι φόροι ανέκοψαν την αύξηση καταθέσεων Οι φόροι ανέκοψαν την αύξηση καταθέσεων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Οι φόροι ανέκοψαν την αύξηση καταθέσεων

Οι φόροι ανέκοψαν την αύξηση καταθέσεων

Τον Σεπτέμβριο διαμορφώθηκαν σε 122,57 δισ. από 122,60 τον Αύγουστο - Ανησυχία στις τράπεζες για τη μεταφορά των διαθέσιμων από τους φορείς του Δημοσίου στην ΤτΕ.

Στην πληρωμή της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ αναλώθηκε ένα μέρος των εισοδημάτων στα τέλη Σεπτεμβρίου, οδηγώντας σε οριακή μείωση κατά 52 εκατ. ευρώ των καταθέσεων που διατηρούν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά στις τράπεζες. 

Την ίδια στιγμή, ανησυχία προκαλεί η εξέλιξη των καταθέσεων ενόψει της μεταφοράς όλων των διαθεσίμων που έχουν οι φορείς του δημοσίου από τις τράπεζες σε ένα λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας, που αναμένεται ότι θα στερήσει από το τραπεζικό σύστημα ρευστότητα ύψους 3,3 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα, με τα στοιχεία της ΤτΕ που δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή» οι καταθέσεις των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών στα τέλη Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκαν στα 122,57 δισ. ευρώ έναντι 122,60 δισ.

Τον Αύγουστο, ενώ συνολικά μαζί με τις καταθέσεις της κεντρικής κυβέρνησης τα υπόλοιπα ανήλθαν σε 133,15 δισ. ευρώ, καταγράφοντας οριακή άνοδο κατά 36 εκατ. ευρώ.

Epirusblog Gr
5 of 5
Οι φόροι ανέκοψαν την αύξηση καταθέσεων
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 953953071799466934
Σχόλια
item