Πρέβεζα: Στην τελική ευθεία η διαδικασία αναγνώρισης των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας

Πρέβεζα: Στην τελική ευθεία η διαδικασία αναγνώρισης των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας

Τον τρόπο με τον οποίο η Περιφέρεια της Ηπείρου προσεγγίζει το μεγάλο ζήτημα της ανάπτυξης των Ιαματικών Πηγών της Περιφέρειας παρουσίασε η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Τατιάννα Καλογιάννη στην τελευταία συνεδρίαση του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη. 

Όπως τόνισε η κ,Καλογιάνη ζητούμενο είναι η εκπόνηση ενός Γενικού Επιχειρηματικού Σχεδίου Ανάπτυξης (master plan) το οποίο αναδεικνύει την...βιώσιμη ανάπτυξη κι όχι μια επιδοτούμενη κατασκευή υποδομών και κτήση πάγιων στοιχείων για τις 5 Ιαματικές Πηγές της Ηπείρου της Κόνιτσας, της Πρέβεζας, της Άρτας και της Σαγιάδας στην Θεσπρωτία. 

Σύμφωνα με την κ.Καλογιάννη η επαπειλούμενη ερήμωση της Ελληνικής Υπαίθρου και είναι δυνατόν να ανασχεθεί και να αποκλειστεί μόνο αν εγκατασταθεί λειτουργικά και υπό το πλαίσιο σεβασμού και αλληλεγγύης ειλικρινής συνεργασίας των τοπικών αυτοδιοικητικών θεσμών και αρχών. 

Την περασμένη Πέμπτη εξάλλου η κ. Καλογιάννη συγκάλεσε στην Περιφέρεια σύσκεψη, όπου και ενημέρωσε τους αιρετούς για την πορεία εκπόνησης του master plan.Στην σύσκεψη συμμετείχε και ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ.Χρήστος Μπαΐλης μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες και τον πρόεδρο της ΝΕΔΗΚΕΠ κ.Χρήστο Νέσσερη, οι οποίοι και έλαβαν γνώση για τις νεώτερες εξελίξεις. 

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν επισκέψεις στις εγκαταστάσεις των Ιαματικών Πηγών των Δήμων (ανάμεσά τους και της Πρέβεζας), ενώ σημαντική παράμετρο για την αξιοποίησή τους αποτελεί το γεγονός ότι η διαδικασία της αναγνώρισης έχει μπει στην τελική ευθεία.

epirusgate.blogspot.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Στην τελική ευθεία η διαδικασία αναγνώρισης των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 2170885174929296947
item