Άρτα: Εκδήλωση για την Ψυχική Υγεία πραγματοποίησε ο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Άρτας


Άρτα: Εκδήλωση για την Ψυχική Υγεία πραγματοποίησε ο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Άρτας
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Ψυχική Υγεία, η οποία έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο τη 10η Οκτωβρίου, ο Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.) Ν. Άρτας πραγματοποίησε την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 στην Αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας «Σκουφάς» εκδήλωση με θέμα «Ο λόγος αντιμετωπίζει τους μύθους». 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα και προσφώνηση από τον Πρόεδρο του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Άρτας κ. Θεόδωρο Νάστο και με χαιρετισμούς από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Άρτας κ. Καλλίνικο, τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλειο Ψαθά, τον Πρόεδρο της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας & Παρέμβασης-Ε.Ψ.Ε.Π. κ. Παναγιώτη Κρανά και τον Πρόεδρο του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας «Σκουφάς» κ. Νικόλαο Μπανταλούκα. 

Βασικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Συντονιστής Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας κ. Νικόλαος Μπιλανάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στους μύθους και τις αλήθειες που αφορούν την ψυχική υγεία. 

Στην ομιλία του ο κ. Μπιλανάκης υποστήριξε ότι ο ψυχιατρικός ασθενής αντιμετωπίζει, εκτός από τις δυσκολίες της ιατρικής του κατάστασης, και άλλες επιπρόσθετες δυσκολίες που οφείλονται σε προκαταλήψεις και στερεότυπα της κοινωνίας εξαιτίας του στίγματος της ψυχικής ασθένειας, κατάσταση που βέβαια πρέπει να αλλάξει.

Μετά την ομιλία του κ. Μπιλανάκη ακολούθησε εκτέλεση μουσικών κομματιών του Σεργκέι Ραχμάνινοφ από τον Ειδικευόμενο Ιατρό της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γ. Ν. Άρτας κ. Κωνσταντίνο Τσιρούκη με προλόγηση από φιλοξενούμενη του Οικοτροφείου «Αίολος» της Ε.Ψ.Ε.Π. 

Προσωπικές μαρτυρίες κατέθεσαν λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας που φιλοξενούνται στον Ξενώνα «Μελισάνθια» του Γ. Ν. Άρτας με μουσική υπόκρουση κιθάρας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από το σχήμα «Αρτινή Παρέα». 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, τον Μουσικοφιλολογικό Σύλλογο Άρτας «Σκουφάς», την Ψυχιατρική Κλινική του Γ. Ν. Άρτας, τον Ξενώνα «Μελισάνθια» του Γ. Ν. Άρτας, το Οικοτροφείο «Αίολος» της ΕΨΕΠ και το μουσικό σχήμα «Αρτινή Παρέα». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι πολλών φορέων και παράγοντες της πόλης καθώς και πλήθος πολιτών.

Ο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Άρτας αποτελεί ένα κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2009, το οποίο εκπροσωπεί τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας καθώς και τις οικογένειες και τους φίλους τους. 

Οι στόχοι του, μεταξύ άλλων, αφορούν την διεκδίκηση της υποστήριξης των οικογενειών με μέλη ψυχικά ασθενείς και των ψυχικά ασθενών, την ενημέρωση του κοινού για τον αποστιγματισμό της ψυχικής ασθένειας, την οργάνωση δραστηριοτήτων προαγωγής της ψυχικής υγείας και την διεκδίκηση της υποστήριξης και ενίσχυσης του σκοπού του από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Άρτας καλεί όλους να γίνουν αρωγοί και ενεργοί μετέχοντες στην προσπάθειά του για επίτευξη των σκοπών του. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα: 6983 515907 (κ. Νάστος, Πρόεδρος) και 6981 237533 (κ. Χριστογιάννης, Ταμίας).
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Εκδήλωση για την Ψυχική Υγεία πραγματοποίησε ο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 1112897376890712731
item