Το ρετουσαρισμένο εξώφυλλο της Βανδή φιγουράρει στο εξωτερικό μετά την ψήφιση νέου νόμου Το ρετουσαρισμένο εξώφυλλο της Βανδή φιγουράρει στο εξωτερικό μετά την ψήφιση νέου νόμου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Το ρετουσαρισμένο εξώφυλλο της Βανδή φιγουράρει στο εξωτερικό μετά την ψήφιση νέου νόμου

Το ρετουσαρισμένο εξώφυλλο της Βανδή φιγουράρει στο εξωτερικό μετά την ψήφιση νέου νόμου
Η Γαλλία έρχεται ν’ ανατρέψει τα πάντα γύρω από το photoshop. 
Μάλιστα πέρασαν νόμο σύμφωνα με τον οποίο οι εικόνες που έχουν υποστεί Photoshop πρέπει να το αναφέρουν.
Ο νόμος αυτός σημαίνει ότι όλα τα μοντέλα που εμφανίζονται στην εμπορικές φωτογραφίσεις, των οποίων τα σώματα έχουν γίνει λεπτότερα ή παχύτερα με το λογισμικό εικόνας, πρέπει να φέρουν σήμανση που θα γράφει «ρετουσαρισμένη φωτογραφία».
Σε αντίθετη περίπτωση, τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά: 37,500 ευρώ ή 30% κράτηση από τις διαφημίσεις.
Οι μελέτες έχουν δείξει πως οι Γαλλίδες είναι υπερβολικά αδύνατες και ο νόμος αυτός έχει σκοπό να αλλάξει τα πρότυπα ομορφιάς. Σύμφωνα με την πρώην Υπουργό Υγείας της Γαλλίας, Marisol Touraine,  «Το να εκθέτουμε τα νέα παιδιά σε μη ρεαλιστικά πρότυπα οδηγεί στην χαμηλή αυτοεκτίμηση, και μπορεί να επηρεάσει την υγεία και ειδικά στο σημείο που συνδέεται με τη συμπεριφορά».
Το εντυπωσιακό είναι, πως ως παράδειγμα photoshop στις φωτογραφίες μοντέλων, έχει χρησιμοποιηθεί η φωτογραφία της Δέσποινας Βανδή και η φωτογράφησή της στο Nitro, τον Δεκέμβριο του 2007.
Mια φωτογράφηση που είχε προκαλέσει πολλά αρνητικά σχόλια, αφού η αρετουσάριστη φωτογραφία είχε διαρρεύσει λίγες μέρες μετά το εξώφυλλο, δείχνοντας τη μεγάλη διαφορά του πριν και του μετά.
Αν και πολλά έχουν αλλάξει από τότε μέχρι σήμερα, και η χρήση του photoshop έχει περιοριστεί αρκετά, σύμφωνα με στοιχεία του National Association of Anorexia Nervosa and Associated Disorders το 47% των κοριτσιών μεταξύ 10 και 18 νιώθει πίεση ως προς το να χάσει βάρος από τα περιοδικά.
Το 69% των ιδίων ηλικιών έχει τη δική του οπτική στο τι σημαίνει «το τέλειο σώμα» το οποίο καθορίζεται από τα μοντέλα.
Πηγή: http://www.gossip-tv.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Το ρετουσαρισμένο εξώφυλλο της Βανδή φιγουράρει στο εξωτερικό μετά την ψήφιση νέου νόμου
Epirusblog Gr
5 of 5
show biz 693399170747048177
Σχόλια
item