Γιάννενα: ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ - Μονόδρομος, για τον Γ. Ραγκούση, η ανάδειξη νέων δυνάμεων



Γιάννενα: ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ - Μονόδρομος, για τον Γ. Ραγκούση, η ανάδειξη νέων δυνάμεων

Στα Γιάννενα βρέθηκε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα – Πυρά κατά

του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. 
Τις δικές του απόψεις αναφορικά με το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, και το τι πρέπει αυτός να πράξει την επόμενη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών, ανέλυσε από τα Γιάννενα, ο υποψήφιος για την ηγεσία του φορέα, Γιάννης Ραγκούσης.
Ο κ. Ραγκούσης πραγματοποίησε περιοδεία στην Ήπειρο και αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Κεντροαριστερά, αλλά κυρίως στο διακύβευμα της εσωτερικής εκλογικής διαδικασίας.
Ο πρώην υπουργός, σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του, πως στις 12 Νοεμβρίου δεν τελειώνει, αλλά ξεκινά μία νέα διαδρομή για την κεντροαριστερά στη χώρα.
«Η συνέχεια θα είναι δύσκολη, ουσιαστική, μπορεί και καρποφόρα. Το σημαντικό είναι να πούμε στον κόσμο τι παράταξη φτιάχνουμε. Η θέση μου είναι ότι δημιουργούμε μία σύγχρονη προοδευτική παράταξη, μεγάλη, σαν το ΠΑΣΟΚ του 2009. Δεν θα είναι ΠΑΣΟΚ, αλλά ένα διάδοχο σχήμα συνένωσης δυνάμεων. 
Αντίπαλος μας σε πολιτικό επίπεδο είναι η συντηρητική παράταξη της Ν.Δ. και οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως έκλεισε οριστικά η εποχή που η παράταξή μας αφομοιώθηκε στη Ν.Δ», σημείωσε αρχικά.
Βασική προϋπόθεση όπως τόνισε ο κ. Ραγκούσης για να πετύχει το εγχείρημα είναι η παράταξη να αναδείξει νέες δυνάμεις στο προσκήνιο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η επόμενη ημέρα των εκλογών θα πρέπει να έχει ως χαρακτηριστικό της νέα πρόσωπα.
«Θεωρώ απολύτως έντιμο να καθιερώσουμε έναν κανονισμό εσωτερικής λειτουργίας που θα προβλέπει ότι όποιος έχει συμπληρώσει 12 χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας δε θα είναι στα ψηφοδέλτια, ανοίγοντας έτσι το δρόμο σε νέους».
Από την άλλη, χθες ο κ. Ραγκούσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξέφρασε την ανησυχία του γιατί κάποιοι από τους υποψηφίους για την προεδρία φλερτάρουν όπως είπε, με τη Ν.Δ για μία μετεκλογική συνεργασία.
«Εάν αυτό το φλερτ πάρει σάρκα και οστά θα είναι κόλαφος για την παράταξή μας και η χαρά του ΣΥΡΙΖΑ. Θα γίνουμε περίγελος της ιστορίας. Μετά τις εκλογές, η Ν.Δ θα προτείνει συνεργασία. Εμείς όμως δεν πρέπει να έχουμε την ίδια στάση με το παρελθόν. 
Λέω ναι στη συνεργασία σε επίπεδο βουλής, όχι όμως σε επίπεδο κυβέρνησης. Δεν ανήκουμε στο δεξιό χώρο ούτε πρέπει να δώσουμε την εντύπωση ότι είμαστε ράφτες της ίδιας παράταξης και φυσικά δεν πρόκειται να γίνουμε θεραπαινίδες του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο κ. Ραγκούσης.
Στο ίδιο πλαίσιο τοποθετήθηκε και για ένα κλίμα που διαμορφώνεται στο εσωτερικό του στελεχιακού δυναμικού της κεντροαριστεράς.
«Πρόβλημά μας είναι η ψυχολογία της ηττοπάθειας και του κομπλεξισμού, που δημιουργούν 1000 στελέχη, που περιμένουν απλώς την Κεντροαριστερά στην κυβέρνηση, για να ξαναζήσουν με κρατικούς μισθούς».
Σκληρή κριτική
Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια των χθεσινών του δηλώσεων, ο κ. Ραγκούσης άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και την πορεία συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ, αλλά και με τις πρόσφατες δηλώσεις από τα Γιάννενα του Γραμματέα της Κ.Ε κ. Ρήγα που κάλεσε την Κεντροαριστερά να τοποθετηθεί δημοσίως για όλα τα ανοιχτά ζητήματα και για το εάν συμφωνεί ή όχι με τη Ν.Δ. σε αυτά.
«Εάν προκύψει συζήτηση για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ του Καμμένα, δεν θα γίνουμε ποτέ μεγάλη παράταξη. Ο κ. Ρήγας θα μπορούσε να πάρει τις απαντήσεις που θέλει, ζητώντας τες από τον κ. Καμμένο με τον οποίο ταυτίζεται. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ του Καμμένου να μην περιμένει να ασχοληθούμε με την εύκολη ρητορική, γιατί ως τέτοιοι θα κριθούν από το λαό και κατά την άποψή μου και από τον ιστορικό του μέλλοντος. Στις επόμενες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει και αυτό θα γίνει σίγουρα εφόσον επιλέξουμε και εμείς να γίνουμε μία μεγάλη προοδευτική παράταξη», κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ - Μονόδρομος, για τον Γ. Ραγκούση, η ανάδειξη νέων δυνάμεων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2807665902424849291
item