Σημαντική απόφαση: Δεν υπάρχει δάσος στο Ελληνικό

Σημαντική απόφαση: Δεν υπάρχει δάσος στο Ελληνικό
Δεν είναι δασικά τα 37 στρέμματα στην έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό απεφάνθη, σύμφωνα με πληροφορίες, η δευτεροβάθμια επιτροπή της αποκεντρωμένης διοίκησης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Το Συμβούλιο Ενστάσεων της Περιφέρειας Πειραιά κατά πλειοψηφία έκρινε υπέρ της αίτησης που κατέθεσε το ΤΑΙΠΕΔ και η Ελληνικό Α.Ε. Στη σχετική αίτηση οι δύο φορείς ζητούσαν τον αποχαρακτηρισμό 37 στρεμμάτων εντός του ακινήτου ως δασική έκταση.

Υπενθυμίζεται ότι ΤΑΙΠΕΔ και Ελληνικό ΑΕ είχαν κινηθεί κατά σχετικής πράξης του δασάρχη Πειραιά, ο οποίος, με απόφασή του, χαρακτήρισε δασική μια μικρή αλλά καίρια για τη σχεδιαζόμενη επένδυση, έκταση στον χώρο του παλιού αεροδρομίου. 

Η απόφαση αφορούσε επιφάνεια 37 στρεμμάτων ή περί το 0,6% του συνολικού ακινήτου. Ωστόσο, βρισκόταν πολύ κοντά στην παραλιακή ζώνη όπου έχει σχεδιαστεί η κατασκευή πολυόροφου κτιρίου που σχεδιάζεται να φιλοξενήσει και το καζίνο

Το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται στην αυριανή συνεδρίαση του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο).

Νεα εμπόδια από οικολογικές οργανώσεις 

Νέα προσκόματα για την έναρξη της επένδυσης στο Ελληνικό αναμένεται να δημιουργήσει η προσφυγή δυο οικολογικών οργανωσεων  στο ΣτΕ ενώ είχε προηγηθεί η οριστική απόφαση ότι τα επίμαχα 37 στρέμματα εντός του χώρου του παλαιού αεροδρομιου δεν είναι δάσος.

Στην προσφυγή τους οι οργανώσεις, επισημαίνουν την μη υπαγωγή του μεγαλύτερου τμήματος της περιοχής (6.168.759 τ.μ.) στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, αλλά και σε σχέση με τη θεώρηση του δασικού χάρτη της περιοχής.

Τα  Σωματεία Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων και Οικολογική Συνεργασία και στρέφονται κατά της συντονιστικής αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής και του Δασάρχη Πειραιά και υποστηρίζουν ότι οι προσβαλλόμενες αποφάσεις είναι αντισυνταγματικές, μη νόμιμες και ακυρωτέες, καθώς διακόπηκε η διαδικασία ανάρτησης και κύρωσης του δασικού χάρτη της επίμαχης περιοχής (των Δήμων Αργυρούπολης, Βούλας, Γλυφάδας, Βουλιαγμένης, Αλίμου, Ελληνικού, Καλλιθέας, Μοσχάτου, Παλαιού Φαλήρου και Πειραιά).

epirusblog.gr
5 of 5
Σημαντική απόφαση: Δεν υπάρχει δάσος στο Ελληνικό
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7923069679960286357
item