Η κατάσταση στην Τουρκία στο «μενού» της Συνόδου Κορυφής

Φωτογραφία: (AP Photo/Virginia Mayo)
Η κατάσταση στην Τουρκία αναμένεται να απασχολήσει τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά το αυριανό δείπνο στο πλαίσιο της διήμερης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ, η Γερμανίδα καγκελάριος, 'Ανγκελα Μέρκελ είχε ζητήσει προεκλογικά αυτήν τη συζήτηση, προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος να αναθερμανθούν οι σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας, την ώρα που στην πράξη έχουν παγώσει οι ενταξιακές διαδικασίες.
Διπλωματικές πηγές δήλωσαν ότι δεν αναμένονται αποφάσεις, ωστόσο, αναζητείται μια «ισορροπία» μεταξύ των εργαλείων πίεσης που έχει στη διάθεσή της η ΕΕ σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Τουρκία και την ανάγκη να παραμείνει η Τουρκία ένας σημαντικός εταίρος.
Την ίδια ώρα, η Διεθνής Αμνηστία καλεί με ανακοίνωσή της από τις Βρυξέλλες τους ηγέτες να «καταδικάσουν τη βίαιη και παρατεταμένη καταστολή των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοσιογράφων στην Τουρκία».
«Πρέπει να ζητήσουν την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων όσων αδίκως φυλακίστηκαν στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των συναδέλφων μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
epirusblog.gr
5 of 5
Η κατάσταση στην Τουρκία στο «μενού» της Συνόδου Κορυφής
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2510267661126577846
item