Γιάννενα: Μηνύματα στήριξης στα παιδιά με αυτισμό Γιάννενα: Μηνύματα στήριξης στα παιδιά με αυτισμό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Μηνύματα στήριξης στα παιδιά με αυτισμό

Μηνύματα στήριξης στα παιδιά με αυτισμό

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Αυτισμός και Εκπαίδευση / Συμβουλευτική Υποστήριξη των παιδιών στα πλαίσια του σχολείου», πραγματοποίησε, χθες, σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Οlympic ο Τομέας Παιδείας της ΝΟΔΕ ΝΔ Ιωαννίνων. 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν μέσω επιστολών ο Γραμματέας της Π.Ε της Ν.Δ Λ. Αυγενάκης και ο βουλευτής της Ν.Δ Ιωαννίνων Κ. Τασιούλας. 

Λόγω ασθένειας απουσίαζε και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σπ. Βασιλείου. Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Γιούλα Μητροκώστα, ο περιφερειακός σύμβουλος, εντεταλμένος Δια Βίου Μάθησης Ι. Καραμπίνας, εκπαιδευτικοί, μέλη του Συλλόγου προστασίας των αυτιστικών ατόμων, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων Αθ. Μωρόγιαννης κ.α.. Επίσης  την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η  χάλκινη Παραολυμπιονίκης στο αγώνισμα του δίσκου Ανθή Λιάγκου.


Η Τομεάρχης Παιδείας της ΝΟΔΕ Ν.Δ Ιωαννίνων Ελένη Σιάση (ένθετη φωτό) αφού ευχαρίστησε όσους τίμησαν την εκδήλωση, ανέφερε πως ο αυτισμός δεν είναι μίασμα, δεν αποτελεί στίγμα και δε πρέπει να αφήνονται τα αυτιστικά παιδιά στο περιθώριο, ούτε να βιώνουν την απόρριψη και τον κοινωνικό αποκλεισμό, αλλά χρειάζονται στήριξη από όλους για να διατηρήσουν μια κανονική ζωή και να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. 


Παράλληλα, τόνισε ότι στόχος της εκδήλωσης είναι να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα προς τη τοπική κοινωνία για να υπάρξει ευαισθητοποίηση για τα παιδιά αυτά ώστε να κοινωνικοποιηθούν όταν τελειώσουν το Δημοτικό Σχολείο. 

Επίσης, εξήρε το έργο τοπικών κοινωνικών δομών για το έργο τους, όπως η ΕΛΕΠΑΠ και η Στέγη Αυτιστικών Ατόμων «ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ», δομές που έχει επισκεφτεί η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων. 


Στη συνέχεια, το λόγο πήραν οι ομιλητές, ο Ιωάννης Στεργιούλης, Φυσιοθεραπευτής, Msc Ειδική Παιδαγωγική, Υπoψήφιος Διδάκτωρ στην Ειδική Αγωγή στο ΕΡ.Ε.Θ.Α. του Π.Τ.Ν, ο  Γρηγόρης Μιχάλης (Msc) Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και ο Νοσηλευτής,Msc Παθολογίας Σεραφείμ Λάππας.


Ο κύκλος της εκδήλωσης έκλεισε με διάλογο ανάμεσα στους ομιλητές και σε γονείς αυτιστικών παιδιών, ενώ τοποθέτηση έκανε και ο Ι. Καραμπίνας που επεσήμανε ότι τα παιδιά αυτά δίνουν σε όλους ψυχική δύναμη και στόχος είναι να υπάρχει συνεχής πίεση στην Πολιτεία ώστε να στηρίξουν περισσότερο έμπρακτα τα παιδιά αυτά.


ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Μηνύματα στήριξης στα παιδιά με αυτισμό
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3246151506553565002
Σχόλια
item