Γιάννενα: Στέλνει λάθος μηνύματα η κυβέρνηση Γιάννενα: Στέλνει λάθος μηνύματα η κυβέρνηση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στέλνει λάθος μηνύματα η κυβέρνησηΓιάννενα: Στέλνει λάθος μηνύματα η κυβέρνηση
Ο Θ. Μπέγκας εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι ΟΤΑ δε συναινούν στη μεταφορά

των ταμειακών τους διαθεσίμων στην ΤτΕ. 
Ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις στο σύνολο της χώρας με δήμους που αποδέχθηκαν να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, αποδεχόμενοι την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015, η οποία επικαιροποιήθηκε εκ νέου από την Κυβέρνηση.
Η συντριπτική πλειοψηφία των φορέων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης δεν μπήκε καν στον κόπο να συζητήσει την πιθανότητα μεταφοράς των διαθεσίμων, κάτι που αναφέρεται στο σύνολο των φορέων της Ηπείρου.
Η ΠΕΔ Ηπείρου στη συνεδρίασή της την Πέμπτη εξέφρασε την ομόφωνη αντίδρασή της, θέση με την οποία συμφώνησε και ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας, διευκρινίζοντας πως η δημοτική αρχή είναι αντίθετη σε μονομερείς αποφάσεις.
Αφού υπενθύμισε ότι το δημοτικό συμβούλιο από το 2015 έχει λάβει ομόφωνη απόφαση μη μεταφοράς των διαθεσίμων χαρακτήρισε λανθασμένο και τον τρόπο αλλά και το χρόνο στον οποίο επανέρχεται το ζήτημα.
Απέρριψε δε κατηγορηματικά την κριτική που ασκείται στην τοπική αυτοδιοίκηση από κυβερνητικούς κύκλους, ότι αντιμετωπίζει με ιδιοκτησιακή λογική τα χρήματα των πολιτών.
«Ταυτιζόμαστε με τις αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων γιατί πέραν όλων των άλλων θεωρούμε πως είναι μια λάθος κίνηση, έστω κι αν υπάρχουν ορισμένες μνημονιακές δεσμεύσεις.
Είναι λάθος συνολικά σαν αίσθηση η κυβέρνηση να διακηρύσσει το οικονομικό περιβάλλον ισορροπεί και παράλληλα να προβαίνει σε κινήσεις που δημιουργούν προβληματισμούς στην κοινωνία. Ένας σημαντικός παράγοντας του οικονομικού κλίματος είναι η ψυχολογία.
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}
Τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια κατά 60% αλλά είναι αυτή που καταφέρνει να κρατά όρθια την κοινωνία. 
Δεν υπάρχει η λογική της ιδιοκτησίας των χρημάτων αλλά σε μια περίοδο που τα έργα ΕΣΠΑ δεν έχουν ακόμα αρχίσει να υλοποιούνται οι όποιες παρεμβάσεις και έργα των δήμων αναγκαστικά γίνονται με ίδιους πόρους. 
Οφείλουμε να σχεδιάζουμε με βάσεις τους πόρους μας για να προσφέρουμε στους πολίτες. Δε συμφωνώ ότι υπάρχει καμία ιδιοκτησιακή λογική», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Στέλνει λάθος μηνύματα η κυβέρνηση
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8878162426821197563
Σχόλια
item