Γιάννενα: Γόνοι κυπρίνου σε Ζαραβίνα και Ριάχοβο Γιάννενα: Γόνοι κυπρίνου σε Ζαραβίνα και Ριάχοβο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Γόνοι κυπρίνου σε Ζαραβίνα και Ριάχοβο

Γιάννενα: Γόνοι κυπρίνου σε Ζαραβίνα και Ριάχοβο
Με 2.000 ιχθύδια γόνου κοινού κυπρίνου μέσου βάρους 4gr εμπλουτίστηκαν οι λίμνες Ζαραβίνας και Ριαχόβου του δήμου Πωγωνίου.
Ο γόνος προήλθε από τον Υδροβιολογικό Σταθμό Άρτας και ο εμπλουτισμός πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια δράσεων του δήμου για την προστασία του οικοσυστήματος, το οποίο ωφελεί ποικιλοτρόπως η ύπαρξη κυπρίνου.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γαλίτσης σημείωσε ότι ο εμπλουτισμός πραγματοποιήθηκε με στόχο οι λίμνες να αυτοκαθαριστούν κι ευχαρίστησε τον Υδροβιολογικό Σταθμό Άρτας για την προμήθεια του γόνου.
«Ο δήμος Πωγωνίου δίνει μεγάλη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος. Οι λίμνες Ζαραβίνας και Ριαχόβου αποτελούν φυσικά στολίδια για την περιοχή και η προστασία τους είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής.
Ο εμπλουτισμός θα λειτουργήσει και ως σύστημα αυτοκαθαρισμού των λιμνών και πραγματοποιήθηκε με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες», τόνισε.
Στη διαδικασία του εμπλουτισμού συνέβαλαν επίσης οι αντιδήμαρχοι κ.κ Μιχάλης Σιούτης και Θανάσης Φωτίου.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Γόνοι κυπρίνου σε Ζαραβίνα και Ριάχοβο
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3077589644915164218
Σχόλια
item