Γιάννενα: Μεγάλη συμμετοχή, σκληρή κριτική στην κυβέρνηση

Γιάννενα: Μεγάλη συμμετοχή, σκληρή κριτική στην κυβέρνηση
Δύο ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της τρίτης συνδιάσκεψης στελεχών της Ν.Δ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Μέτσοβο ενόψει της προετοιμασίας του ετήσιου τακτικού συνεδρίου του κόμματος τον Δεκέμβριο. 
Αφενός η εντυπωσιακή συμμετοχή στις εργασίες της συνδιάσκεψης στελεχών του κόμματος από ολόκληρη την Ήπειρο και αφετέρου η σκληρή κριτική σε πολιτικό επίπεδο που άσκησε ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ, Ι. Βρούτσης, στην κυβερνητική πολιτική. 
Στην κεντρική του ομιλία ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στην υφιστάμενη πολιτική πραγματικότητα και στις δυσκολίες που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η χώρα λέγοντας, ότι σήμερα το υπ’ αριθμ 1 πρόβλημα για τη χώρα δεν είναι το δημοσιονομικό, αλλά η θεσμική και αξιακή παρακμή σε όλα τα επίπεδα με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. «Ό,τι γίνεται σήμερα στην ελληνική οικονομία, είναι αποτέλεσμα των μεταρρυθμίσεων της περιόδου 2012-2014, με τη χώρα να βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο. 
Ο κ. Τσίπρας ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας λέγοντας απίστευτα ψέματα και έχοντας επενδύσει σε απαράδεκτες συμπεριφορές όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ υπάρχει ανάγκη πολιτικής αλλαγής στη χώρα. 
Η Ν.Δ άντεξε όλα αυτά τα χρόνια και θα αντέχει πάντα γιατί έχει βαθιές ιδεολογικές και αξιακές ρίζες στην κοινωνία, γιατί ουδέποτε υπήρξε ένα πελατειακό κόμμα, και ουδέποτε υπήρξε κόμμα με τη σημαία ευκαιρίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Οι χαιρετισμοί Ο γραμματέας των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων Β. Σπανάκης ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του προσυνεδριακού διαλόγου στα Γιάννενα στις 31 Οκτωβρίου παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη και αναφέρθηκε γενικότερα στο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι κομματικές οργανώσεις. Νωρίτερα, χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές της Ν.Δ στην Ήπειρο Κ. Τασούλας, Γ. Στύλιος, Β. Γιόγιακας και Στ. Γιαννάκης. 
Στο δικό του χαιρετισμό ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας που έτσι θα καταφέρει να φτάσει σε πραγματική ανάπτυξη, με την Ήπειρο να αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, όπως είναι το φυσικό περιβάλλον, ο τουρισμός και πάνω απ’ όλα η ποιότητα των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. 
Ο δήμαρχος Μετσόβου Κ. Τζαφέας από την πλευρά του αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση, σε μία περίοδο με ολοένα περισσότερες αρμοδιότητες, λιγότερους πόρους και νομοθετήματα που δυσχεραίνουν την ανταπόκριση των δήμων στις καθημερινές και αυτονόητες ανάγκες των πολιτών. 
Σιγή στη μνήμη του Μιχ. Ζαφειρόπουλου Οι εργασίες της συνδιάσκεψης ξεκίνησαν με σιγή ενός λεπτού στη μνήμη του νομικού Μιχ Ζαφειρόπουλου, που δολοφονήθηκε στο γραφείο του το βράδυ της Πέμπτης, με δύο εκ των κεντρικών ομιλητών τον κ. Αυγενάκη και τον κ. Βορίδη να μην παρευρίσκονται τελικά στη Συνδιάσκεψη, αφού έπρεπε να παραστούν στην κηδεία.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μεγάλη συμμετοχή, σκληρή κριτική στην κυβέρνηση
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8792304101440562636
item