Με το μισό υπουργικό στη Λάρισα ο Τσίπρας -Περιφερειακό συνέδριο πριν τις ΗΠΑ

Με το μισό υπουργικό στη Λάρισα ο Τσίπρας -Περιφερειακό συνέδριο πριν τις ΗΠΑ
Το πολιτικό αφήγημα περί ανάκαμψης της οικονομίας και εξόδου της χώρας από το Πρόγραμμα… ξαναζεσταίνει ο πρωθυπουργός -λίγα εικοσιτετράωρα πριν την αναχώρησή του για τις ΗΠΑ- επαναφέροντας στην «πρώτη γραμμή» τα ζητήματα της οικονομίας και κατ’ επέκταση των επενδύσεων
Από τη Λάρισα, όπου και μεταβαίνει ο  πρωθυπουργός καθώς έχουν ξεκινήσει από χθες οι εργασίες για το 4ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, αναμένεται να στείλει πολλαπλά μηνύματα: αφενός για την τοπική κοινωνία και την περιφέρεια Θεσσαλίας, αφετέρου για την μεγαλύτερη εικόνα που αφορά στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας με το βλέμμα στραμμένο στο κυνήγι των επενδύσεων που αποτελεί και βασική κυβερνητική στόχευση.!
Συνάντηση με νέους επιχειρηματίες στο Βόλο
Ο Αλέξης Τσίπρας, προτού φτάσει στη Λάρισα, θα έχει συνάντηση με νέους επιχειρηματίες στο Βόλο προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι εναποθέτει τις ελπίδες του για την ανάπτυξη και περισσότερες επενδύσεις και δουλειές  στη νέα γενιά.
Η «ατζέντα» του συνεδρίου
Τα θέματα που απασχολούν τις συνεδρίες είναι πολλαπλά. Ενώ, πέραν των υπουργών το «παρών» στις διήμερες εργασίες, δίνουν παραγωγικοί φορείς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η «ατζέντα» πάντως, περιλαμβάνει:
  • Αγροτική Ανάπτυξη και Παραγωγική Ανασυγκρότηση 
  • Επιχειρηματικότητα, Επενδύσεις και Αναπτυξιακή Πολιτική 
  • Υποδομές περιβάλλον, τουρισμός και διαχείριση υδατικών Πόρων 
  • Υποδομές και Πολιτικές για την Υγεία 
  • Κοινωνική Πολιτική, Εργασιακές Σχέσεις και Αλληλέγγυα Οικονομία Παιδεία Έρευνα και οικονομία της γνώσης 
Τι θα πει στην ομιλία του
Κατά πληροφορίες του iefimerida , σε ένα μεγάλο κομμάτι, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί για άλλη μια φορά στην ανάγκη για το έγκαιρο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, με στόχο την οριστική πρόσβαση στις αγορές. Τονίζοντας ότι οι επενδύσεις είναι νούμερο ένα προτεραιότητά του.
Όσο για τα της Θεσσαλίας, δεδομένων και των συζητήσεων που θα έχουν προηγηθεί, με ενδιαφέρον αναμένονται όσα θα πει ο πρωθυπουργός. Κατά πληροφορίες του iefimerida,  θα αναφερθεί :
  • στη διαχείριση των υδάτινων πόρων και ειδικότερα στο θέμα για τον Αχελώο, καθώς έχει εκπονηθεί σχέδιο από το υπουργείο Περιβάλλοντος
  • στα ζητήματα αγροτικής παραγωγής  (και ειδικότερα για τους τρόπους επέκτασής της  ποιοτικά και ποσοτικά, με νέες καλλιέργειες και νέες τεχνολογίες)
  • στην τοπική βιομηχανία και τις υποδομές (λιμάνι Βόλου)
Το υπουργικό συμβούλιο «μετακομίζει» στη Λάρισα
Τέλος, τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύει σχεδόν… ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο και συγκεκριμένα: 
Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, ο  υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης.
Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο υφυπουργός Οικονομίας ΣτέργιοςΠιτσιόρλας. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ΧρήστοςΣπίρτζης, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και  οαναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης.
Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η αναπληρώτρια υπουργός  Ράνια Αντωνοπούλου και η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.
Ο υπουργός Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και ο αναπληρωτής Κώστας Φωτάκης.

epirusblog.gr
5 of 5
Με το μισό υπουργικό στη Λάρισα ο Τσίπρας -Περιφερειακό συνέδριο πριν τις ΗΠΑ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2896076568862882607
item