Αντεπίθεση των Κυπριακών Δυνάμεων για την εξάλειψη Αεροπρογεφυρώματος ! (ΤΑΜΣ ΑΣΤΡΑΠΗ) Αντεπίθεση των Κυπριακών Δυνάμεων για την εξάλειψη Αεροπρογεφυρώματος ! (ΤΑΜΣ ΑΣΤΡΑΠΗ) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αντεπίθεση των Κυπριακών Δυνάμεων για την εξάλειψη Αεροπρογεφυρώματος ! (ΤΑΜΣ ΑΣΤΡΑΠΗ)

Αντεπίθεση των Κυπριακών Δυνάμεων για την εξάλειψη Αεροπρογεφυρώματος ! (ΤΑΜΣ ΑΣΤΡΑΠΗ)
Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης της 4ης Ταξιαρχίας Πεζικού, διεξήχθη η ΤΑΜΣ «ΑΣΤΡΑΠΗ» με πραγματικά πυρά.
Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε τη σταδιακή κλιμάκωση των σχέσεων με τον εχθρό και την εκδήλωση επιθετικής ενέργειας εκ μέρους του, σε συνδυασμό με αεροκίνητες ενέργειες με τμήματα ειδικών δυνάμεων για κατάληψη εδαφών τακτικής σημασίας.
Στον τομέα του ασκούμενου Σχηματισμού, οι φίλιες δυνάμεις αφού αρχικά αναχαίτισαν τον εχθρό, προχώρησαν σε επιθετική ενέργεια για εξάλειψη δημιουργηθέντος εχθρικού αεροπρογεφυρώματος.
Στην άσκηση συμμετείχαν Μονάδες Πεζικού, Εθνοφυλακής και Τεθωρακισμένων της Ταξιαρχίας και εκτελέστηκαν βολές όλμων, πυροβόλων τεθωρακισμένων οχημάτων και λοιπών βαρέων όπλων Πεζικού, σε συνεργασία με ελικόπτερα MI-35 και GAZELLE της Διοίκησης Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς.
Όλες οι ενέργειες και βολές εκτελέστηκαν με απόλυτη ακρίβεια και ευστοχία πυρών, γεγονός που καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ηθικού του προσωπικού της Ταξιαρχίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο ποσοστό του προσωπικού που συμμετείχε στην άσκηση ήταν στρατιώτες της 2017Β’ ΕΣΣΟ, οι οποίοι πρόσφατα ολοκλήρωσαν τον βασικό κύκλο της εκπαίδευσής τους.
Την άσκηση παρακολούθησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς ο οποίος σε χαιρετισμό του συνεχάρη τη Διοίκηση και το προσωπικό της Ταξιαρχίας για την επιτυχή διεξαγωγή της άσκησης …
ευχαρίστησε δε τους Εθνοφύλακες για τη συνεχή παρουσία και συμμετοχή τους στις δραστηριότητες των Μονάδων τους.
veteranos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Αντεπίθεση των Κυπριακών Δυνάμεων για την εξάλειψη Αεροπρογεφυρώματος ! (ΤΑΜΣ ΑΣΤΡΑΠΗ)
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1450420421428814536
Σχόλια
item