Γιάννενα: Επίσκεψη Γ.Μπαλάφα σε δομές φιλοξενίας προσφύγων

Γιάννενα: Επίσκεψη Γ.Μπαλάφα σε δομές φιλοξενίας προσφύγων
Επίσκεψη σε δομές φιλοξενίας προσφύγων στην Ήπειρο πραγματοποίησε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας με αφορμή την παρουσία του στα Ιωάννινα όπου θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου.

Ο υπουργός επισκέφτηκε αρχικά τη δομή της Φιλιππιάδας, στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη όπου διαμένουν 180 πρόσφυγες ενώ στη συνέχεια στις 4 περίπου το απόγευμα έφτασε στην δομή «Αγία Ελένη» στα Ιωάννινα για να ενημερωθεί σχετικά με τη...λειτουργία και τα προβλήματα, εφόσον υπάρχουν.

Σε δηλώσεις του τόνισε ότι η υπόθεση μετανάστευση-προσφυγιό χρειάζεται συνεχή διαχείριση. Όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι ένας πόνος καθώς είναι μια κατάσταση που μεταβάλλεται, δεν μπορείς να πεις ότι λύνεις το πρόβλημα και καθάρισες». 

Αναφορικά με την κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου σχολίασε πως ήταν υπό έλεγχο και είχε μειωθεί ο αριθμός των ροών και το καλοκαίρι, «κυριολεκτικά ξαφνικά», λόγω και των προστριβών μεταξύ Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης και Γερμανίας αυξήθηκαν εκ νέου οι ροές. 

Επίσης, συμπλήρωσε ότι το αρμόδιο υπουργείο έχει καθημερινή εικόνα της κατάστασης στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σημείωσε ότι η διαχείριση είναι συνεχής και όσο το δυνατόν καλύτερη. 

Παράλληλα, τόνισε ότι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου η τουριστική περίοδος ήταν μακράν καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά γι αυτό δεν χρειάζεται η καταστροφολογία.

Ο Γιάννης Μπαλάφας υπογράμμισε ότι το μεταναστευτικό- προσφυγικό είναι ένα ζήτημα που αντιμετώπισε και θα αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια η Ευρώπη διότι δεν μπορεί να κλείσει τα σύνορα και η κατάσταση στη Συρία και τις εμπόλεμες περιοχές δεν φαίνεται να σταματά.

epirusgate.blogspot.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Επίσκεψη Γ.Μπαλάφα σε δομές φιλοξενίας προσφύγων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7725385071354809776
item