Κατατέθηκε η αίτηση ειδικής διαχείρισης για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά Κατατέθηκε η αίτηση ειδικής διαχείρισης για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κατατέθηκε η αίτηση ειδικής διαχείρισης για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Κατατέθηκε η αίτηση ειδικής διαχείρισης για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
To δρόμο της ειδικής διαχείρισης παίρνει πλέον η υπόθεση των Ναυπηγείων καθώς χθες το Ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε από κοινού με την Τράπεζα Πειραιώς τη σχετική αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.
Στις αιτήσεις τους οι δυο πλευρές ζητούν την τοποθέτηση ειδικού διαχειριστή ο οποίος μέσω πλειστηριασμού θα προχωρήσει στην πώληση των περιουσιακών στοιχείων των ναυπηγείων και στην ανεύρεση νέου επενδυτή ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των πιστωτών.
Με την αίτηση αυτή το Ελληνικό Δημόσιο ζητά να ικανοποιηθεί για τις κρατικές ενισχύσεις που είχαν δοθεί προς τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ύψους 560 εκατ. ευρώ ,ποσό το οποίο μαζί με τις προσαυξήσεις φτάνει τα 665 εκατ. ευρώ.
Αντίστοιχα η Τράπεζα Πειραιώς για όφειλες συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ.  Ωστόσο εξίσου σημαντικές είναι και οι οφειλές των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά προς τους εργαζόμενους το ύψος των οποίων φτάνει τα 176 εκατομμύρια ευρώ όμως οι εργαζόμενοι δεν συμμετέχουν στην αίτηση που κατατέθηκε με σκοπό την ένταξη της επιχείρησης στο καθεστώς της ειδικής διαχείρισης.
Στο σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι ο διαχωρισμός των Ναυπηγείων σε δυο σκέλη ,σε εμπορικό και στρατιωτικό σκέλος, και στην συνεχεία η ανεύρεση επενδυτών ξεχωριστά.
Epirusblog Gr
5 of 5
Κατατέθηκε η αίτηση ειδικής διαχείρισης για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 3870687156009212037
Σχόλια
item