Άρτα; Επίσκεψη της αναπλ. Υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου στο Δημαρχείο Άρτας

Άρτα; Επίσκεψη της αναπλ. Υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου στο Δημαρχείο Άρτας
Η παρουσίαση του πρώτου κύκλου του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, που εφαρμόστηκε πιλοτικά στο Δήμο Αρταίων (μαζί με άλλους 16) έγινε χθες το πρωί στην αρμόδια αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία επισκέφθηκε το Δημαρχείο Άρτας και είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά την Υπουργό σχετικά με τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, καθώς και για τις προετοιμασίες του Δήμου για τον δεύτερο κύκλο, ο οποίος ξεκινά την 1η Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται, ότι στο Δήμο Αρταίων εγκρίθηκαν 334 θέσεις από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, το οποίο  διεξάγεται σε δύο κύκλους.
Ο κ. Τσιρογιάννης ζήτησε την χρονική επέκταση του συγκεκριμένου προγράμματος από 8 σε 12 μήνες, αλλά και την δυνατότητα στο Δήμο να διατηρεί έναν αριθμό εργαζομένων μετά τη λήξη του προγράμματος με δικούς του πόρους, καθώς όπως φάνηκε από τον απολογισμό του πρώτου κύκλου οι εργαζόμενοι βοήθησαν πολύ σημαντικά το Δήμο Αρταίων και κάλυψαν ανάγκες σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας. Επίσης ο κ. Τσιρογιάννης ζήτησε νέα προγράμματα απασχόλησης για τους συνδημότες μας.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε την κ. Αντωνοπούλου σχετικά με το Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Απασχόληση, που συντάσσει αυτό το διάστημα ο Δήμος Αρταίων, ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία της σύστασης του Γραφείου Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης που λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες στο Δήμο Αρταίων.
Τέλος, ο κ. Τσιρογιάννης ζήτησε από την Υπουργό να εφαρμοστεί και στους Δήμους το πρόγραμμα εργασίας για ηλικίες από 55-67 ετών, καθώς οι ανάγκες στο Δήμο Αρταίων είναι ιδιαίτερα αυξημένες. 
Σήμερα το συγκεκριμένο πρόγραμμα ισχύει για τις Αναπτυξιακές εταιρίες των Δήμων, όμως όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, οι Δήμοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να απορροφήσουν περισσότερους ανέργους αυτής της ηλικιακής κατηγορίας, με χρονική διάρκεια τα 2 έτη.
«Υποδεχόμαστε την κα Αντωνοπούλου στο Δημαρχείο για δεύτερη φορά, πλέον όμως για να παρουσιάσουμε τον απολογισμό πεπραγμένων του πρώτου κύκλου του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Η συνεργασία μας από την πρώτη στιγμή είναι πολύ καλή και θέλουμε να συνεχιστεί, καθώς μέλημά μας είναι να βοηθήσουμε τους άνεργους συμπολίτες μας. 
Η ανεργία είναι μια μάστιγα και για την Άρτα, που πρέπει να καταπολεμηθεί με την συνεργασία όλων. 
Χαίρομαι που κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου του προγράμματος της Κοινωφελούς εργασίας έγιναν πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις στην Άρτα και είμαι βέβαιος ότι στο δεύτερο κύκλο θα γίνουν ακόμη σημαντικότερες στον τομέα της καθημερινότητας προς όφελος όλων των συνδημοτών μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της συνάντησης στο Δημαρχείο, ακολούθησε επίσκεψη σε ενδεικτικές παρεμβάσεις καθημερινότητας στην Άρτα (στο 4ο Γυμνάσιο και Λύκειο, στο ΚΑΠΗ Άνω Πόλης και στα πεζοδρόμια της οδού Δρυάδων) που υλοποιήθηκαν από εργαζομένους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, με την Υπουργό να δηλώνει την ικανοποίησή της και να συγχαίρει το Δήμαρχο Αρταίων για τα αποτελέσματα του πρώτου κύκλου.
Στη συνάντηση παρέστησαν ακόμη ο βουλευτής Άρτας Βασίλης Τσίρκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Λώλος, οι Αντιδήμαρχοι Χριστόφορος Σιαφάκας, Γιώργος Πανέτας, Κώστας Χαρακλιάς, Άννα Κουτρούμπα, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Μιχάλης Κοτσαρίνης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηλίας Σερβετάς, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εργασίας και του Δήμου Αρταίων.
vimanews.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα; Επίσκεψη της αναπλ. Υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου στο Δημαρχείο Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 2484770999574306841
item