Φιάσκο: Ανάγκασαν τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ να δουλέψουν Σαββατοκύριακο αλλά η ΗΔΙΚΑ ήταν κλειστή! Φιάσκο: Ανάγκασαν τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ να δουλέψουν Σαββατοκύριακο αλλά η ΗΔΙΚΑ ήταν κλειστή! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Φιάσκο: Ανάγκασαν τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ να δουλέψουν Σαββατοκύριακο αλλά η ΗΔΙΚΑ ήταν κλειστή!

Φιάσκο: Ανάγκασαν τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ να δουλέψουν Σαββατοκύριακο αλλά η ΗΔΙΚΑ ήταν κλειστή!

Δεν είχαν φροντίσει να λειτουργούν τα ηλεκτρονικά συστήματα - «Έκανε back up το σύστημα και η ΗΔΙΚΑ ήταν μια ώρα κλειστή» εξηγεί στο protothema.gr ο διοικητής του ΕΦΚΑ.

Να δουλέψουν ολόκληρο το Σαββατοκύριακο οι υπάλληλοι αποφάσισε η διοίκηση του ΕΦΚΑ, με σκοπό να ολοκληρωθεί η απονομή συντάξεων σε περίπου 5.000 δικαιούχους μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. 


Ο λόγος, όπως εξήγησε ο διοικητής του ΕΚΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης, είναι ότι αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία για να εγκριθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους που περιμένουν πάνω από ένα χρόνο, κινδυνεύει η εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ!

Μπήκαν λοιπόν στις 07:00 το πρωί του Σαββάτου οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ στις υπηρεσίες, όμως φαίνεται ότι οι συνεννοήσεις δεν είχαν γίνει όπως πρέπει. 


Διαπίστωσαν λοιπόν οι περίπου 500 υπάλληλοι του ΕΦΚΑ σε όλη την Ελλάδα που έλαβαν εντολή να δουλέψουν σήμερα αλλά και αύριο για να τρέξουν τις διαδικασίες απονομής συντάξεων ότι δεν μπορούσαν να μπουν στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΗΔΙΚΑ! 
Κι αυτό διότι, όπως καταγγέλουν αρμόδιοι στο protothema.gr, κάποιοι δεν είχαν φροντίσει να ενημερώσουν τις υπηρεσίες ότι τα ηλεκτρονικά υπολογιστικά συστήματα της ΗΔΙΚΑ θα έπρεπε να λειτουργούν εκτάκτως σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή!

Με απλά λόγια, οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να υπολογίσουν την ασφαλιστική κλάση για να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες συνταξιοδότησης των δικαιούχων!

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον διοικητή του ΕΦΚΑ Αθανάσιο Μπακαλέξη ο οποίος εξήγησε ότι το υπολογιστικό σύστημα ΗΔΙΚΑ πράγματι δεν λειτουργούσε για μια ώρα το πρωί του Σαββάτου. 


«Έκανε back up το σύστημα» είπε ο κ. Μπακαλέξης και εξήγησε ότι πλέον το σύστημα λειτουργεί και η διαδικασία ολοκλήρωσης της απονομής περίπου 5.000 από τις εκκρεμείς συντάξεις βρίσκεται σε εξέλιξη.

protothema.gr 
Epirusblog Gr
5 of 5
Φιάσκο: Ανάγκασαν τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ να δουλέψουν Σαββατοκύριακο αλλά η ΗΔΙΚΑ ήταν κλειστή!
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 184874767017215518
Σχόλια
item