Πολιτική θύελλα για την ανομία: Ο Μητσοτάκης ζητά εξηγήσεις από τον Τσίπρα Πολιτική θύελλα για την ανομία: Ο Μητσοτάκης ζητά εξηγήσεις από τον Τσίπρα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πολιτική θύελλα για την ανομία: Ο Μητσοτάκης ζητά εξηγήσεις από τον Τσίπρα

Πολιτική θύελλα για την ανομία: Ο Μητσοτάκης ζητά εξηγήσεις από τον Τσίπρα

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο αρχηγός της ΝΔ και διερωτάται αν το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να «συνδιαλέγεται με τις συλλογικότητες» - Παρουσιάζει τη χώρα ως Αγρια Δύση για να κάνει τον σερίφη, απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στα πρώτα θέματα της πολιτικής αντιπαράθεσης φέρνει η Νέα Δημοκρατία το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών και της ανομίας που επικρατεί σε όλη τη χώρα, αλλά κυρίως στην πρωτεύουσα, με αφορμή τις τελευταίες επιθέσεις τόσο κατά του αστυνομικού τμήματος Πεύκης, όσο και εναντίον του γιατρού στον Ευαγγελισμό από τον Ρουβίκωνα, αλλά και εναντίον... κρεοπωλείου!

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού επισκέφθηκε ο ίδιος το αστυνομικό τμήμα Πεύκης που έγινε στόχος κουκουλοφόρων, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το θέμα, ρωτώντας εάν «υπάρχει σχέδιο κατά της βίας ή θα συνδιαλέγεστε με τις... συλλογικότητες;». 

Στην ερώτηση του κυρίου Μητσοτάκη, που έχει τίτλο «Έξαρση της εγκληματικότητας και αύξηση των φαινομένων βίας», επισημαίνεται ακόμα ότι «ο κ. Τσίπρας στις 17 Φεβρουαρίου 2017 στην "Ώρα του Πρωθυπουργού" απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτησή μας για το ζήτημα της δημόσιας ασφάλειας, χαρακτήρισε "ανεπίκαιρο" το πρόβλημα της ανομίας και της εγκληματικότητας. 

Από τότε μέχρι σήμερα επιβεβαιώθηκε η βάσιμη ανησυχία μας για την έξαρση των φαινομένων βίας και εγκληματικότητας». «Ομάδες κουκουλοφόρων επιτίθενται ανενόχλητοι σε αστυνομικούς, οι λεγόμενοι γνωστοί άγνωστοι καταστρέφουν κάθε βράδυ δημόσια και ιδιωτική περιουσία και εκφοβίζουν τους πολίτες. 

Πλέον πρόσφατο παράδειγμα ο πρωτοφανής ξυλοδαρμός τριών δόκιμων αξιωματικών της Σχολής Ευελπίδων και ο εμπρησμός του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης», αναφέρει αναλυτικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κύριος Μητσοτάκης καταλογίζει στην κυβέρνηση «σιωπηρή ανοχή στις παράνομες αυτές ενέργειες, η κατάργηση της ομάδας Δέλτα και των φυλακών τύπου Γ και η νομοθέτηση του Νόμου Παρασκευόπουλου, που έχει οδηγήσει στην μαζική και άκριτη αποφυλάκιση κρατουμένων στο όνομα τάχα της αποσυμφόρησης των σωφρονιστικών καταστημάτων, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των πολιτών».

Η επίκαιρη ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:«Έξαρση της εγκληματικότητας και αύξηση των φαινομένων βίας.

»Ο κ. Τσίπρας στις 17 Φεβρουαρίου 2017 στην “Ώρα του Πρωθυπουργού” απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτησή μας για το ζήτημα της δημόσιας ασφάλειας, χαρακτήρισε “ανεπίκαιρο” το πρόβλημα της ανομίας και της εγκληματικότητας.

»Από τότε μέχρι σήμερα επιβεβαιώθηκε η βάσιμη ανησυχία μας για την έξαρση των φαινομένων βίας και εγκληματικότητας, καθώς και η πεποίθησή μας ότι ο πρωθυπουργός αγνοεί πλήρως την πραγματικότητα. 


Η Κυβέρνηση, για λόγους που οφείλει να εξηγήσει, από τους πρώτους κιόλας μήνες που ανέλαβε την εξουσία, υπονόμευσε την αντεγκληματική πολιτική με σειρά νόμων που αφήνουν, πλέον, τεράστια κενά στην δημόσια Τάξη και Ασφάλεια. Ολοένα και περισσότερο γινόμαστε μάρτυρες κρουσμάτων βίας και εγκληματικότητας, με συνέπεια να έχει γενικευθεί η αίσθηση της πλήρους ανομίας, εντείνοντας καθημερινά το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών.

»Ομάδες κουκουλοφόρων επιτίθενται ανενόχλητοι σε αστυνομικούς, οι λεγόμενοι γνωστοί άγνωστοι καταστρέφουν κάθε βράδυ δημόσια και ιδιωτική περιουσία και εκφοβίζουν τους πολίτες. Πλέον πρόσφατο παράδειγμα ο πρωτοφανής ξυλοδαρμός τριών δόκιμων αξιωματικών της Σχολής Ευελπίδων και ο εμπρησμός του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης.

»Την ίδια στιγμή, μέλη “συλλογικοτήτων” εισβάλλουν, όποτε θέλουν, σε Υπουργεία, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, δημόσιες υπηρεσίες, πρεσβείες, εφορίες, νοσοκομεία, ακόμη και στον προαύλιο χώρο της Βουλής, με μοναδικό στόχο να καταστρέψουν και να εκφοβίσουν, ενώ οργανωμένα κυκλώματα επικίνδυνων κακοποιών εκτελούν εγκληματικά συμβόλαια.

»Η “απάντηση” της Κυβέρνησης σε όλα αυτά είναι η σιωπηρή ανοχή στις παράνομες αυτές ενέργειες, η κατάργηση της ομάδας Δέλτα και των φυλακών τύπου Γ και η νομοθέτηση του Νόμου Παρασκευόπουλου, που έχει οδηγήσει στην μαζική και άκριτη αποφυλάκιση κρατουμένων στο όνομα τάχα της αποσυμφόρησης των σωφρονιστικών καταστημάτων, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των πολιτών.

»1) Με ποιον τρόπο προτίθεται να αντιμετωπίσει την γενικευμένη πλέον ανομία και τη συνεχόμενη διασάλευση της δημόσιας τάξης;

2) Διαθέτει η Κυβέρνηση σχέδιο για την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης εγκληματικότητας ή πιστεύει άραγε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει διαρκή κρούσματα βίας και παραβατικότητας συνδιαλεγόμενη με τις κατ’ ευφημισμόν συλλογικότητες;».

Τζανακόπουλος: Παρουσιάζει τη χώρα ως «Άγρια Δύση» και τον εαυτό του ως επίδοξο σερίφη
Να υποβαθμίσει το θέμα επιχείρησε απαντώντας στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατηγορώντας τον για «ακροδεξιά ρητορική», που μάλιστα προέρχεται από «τον Αντιπρόεδρό του»,όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, μιλώντας για τον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Με αφορμή ένα καταφανώς καταδικαστέο περιστατικό, για πολλοστή φορά επαναφέρει το δόγμα τάξης και ασφάλειας και παρουσιάζει τη χώρα ως Άγρια Δύση και τον εαυτό του ως επίδοξο σερίφη. Ξεχνά ωστόσο, ότι ο ίδιος ήταν κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης που έβλεπε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να εξαπολύουν δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών και αντέδρασε μονάχα υπό το βάρος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα», σχολίασε ο κύριος Τζανακόπουλος, ενώ συνέχισε απαριθμώντας τις επιτυχίες της Αστυνομίας, όπως η κυβέρνηση τις αντιλαμβάνεται: «Ξεχνά ότι για πρώτη φορά επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης η Ελληνική Αστυνομία σημειώνει μεγάλες επιτυχίες στην εξάρθρωση πραγματικών εγκληματικών οργανώσεων διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια και τη Δυτική Αττική, ενώ την ίδια ώρα όλα τα επίσημα στοιχεία δείχνουν εμφανή μείωση της εγκληματικότητας, ειδικά στα βαριά αδικήματα».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την ασφάλεια των πολιτών. Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι να κρύψει το νέο αδιέξοδό του. Ο παροξυσμός του ίδιου και του Αντιπροέδρου του αποδομείται κάθε μέρα από την ίδια την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Η τρίτη αξιολόγηση προχωρά με το σύνολο των θεσμών να εργάζονται για τη γρήγορη ολοκλήρωσή της χωρίς πρόσθετα μέτρα. 


Η ελληνική οικονομία έχει περάσει ανεπιστρεπτί σε ρυθμούς ανάπτυξης και η κυβέρνηση βαδίζει προς την ολοκλήρωση του προγράμματος και την οριστική έξοδο από τα μνημόνια. Και αυτά ο κ. Μητσοτάκης όσες ερωτήσεις και να καταθέσει στη Βουλή, όσες δηλώσεις και αν κάνει στις κάμερες των φιλικών του Μέσων, δεν μπορεί να τα κρύψει από τον ελληνικό λαό», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ.: Προσπάθεια αποπροσανατολισμού η επίθεση στο τμήμα της Πεύκης
Στην αντιπαράθεση παρενέβη και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, μιλώντας για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, στο γενικότερο πλαίσιο αντιστροφής της πραγματικότητας αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που Αστυνομικό Τμήμα γίνεται στόχος επίθεσης στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, βέβαια με φθίνουσα τάση», επισημαίνει ο κύριος Τσουβάλας και δεν παραλείπει να τονίσει πως «τα Αστυνομικά Τμήματα λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών και δεν είναι ούτε θα μετατραπούν σε στρατιωτικοποιημένες ζώνες».

Ολόκληρη η δήλωση: «Δεν είναι η πρώτη φορά που Αστυνομικό Τμήμα γίνεται στόχος επίθεσης στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, βέβαια με φθίνουσα τάση.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η επίθεση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο αντιστροφής της πραγματικότητας, σε ό,τι αφορά στην αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες, ενάντια σε κάθε μορφή εγκληματικότητας.

Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού δεν θα επιτευχθεί.
Τα στελέχη της Αστυνομίας επιτελούν καθημερινά το καθήκον τους. Τα Αστυνομικά Τμήματα λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών και δεν είναι ούτε θα μετατραπούν σε στρατιωτικοποιημένες ζώνες.

Τα Αστυνομικά Τμήματα είναι περιουσία του ελληνικού λαού και ανήκουν στην ελληνική κοινωνία, την οποία υπηρετούν και προστατεύουν». 
Epirusblog Gr
5 of 5
Πολιτική θύελλα για την ανομία: Ο Μητσοτάκης ζητά εξηγήσεις από τον Τσίπρα
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 6236007468632985486
Σχόλια
item