Γιάννενα: Για το μέλλον του επιχειρείν, με φόντο τα συν του παρελθόντος Γιάννενα: Για το μέλλον του επιχειρείν, με φόντο τα συν του παρελθόντος | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Για το μέλλον του επιχειρείν, με φόντο τα συν του παρελθόντος

Γιάννενα: Για το μέλλον του επιχειρείν, με φόντο τα συν του παρελθόντος
Διεκδικεί την ψήφο εμπόρων και επιχειρηματιών, στις εκλογές του Επιμελητηρίου, η «Κίνηση Επιχειρηματιών για την ανάπτυξη»
Σε ένα δύσκολο περιβάλλον για το επιχειρείν το οποίο επλήγη από την κρίση και τις φορολογικές πολιτικές των τελευταίων χρόνων, στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων στήνονται κάλπες στις 2 και 3 Δεκεμβρίου, με τα μέλη του να καλούνται να εκλέξουν νέα διοίκηση.
Την ψήφο του επιχειρηματικού κόσμου των Ιωαννίνων θα διεκδικήσει η «Κίνηση Επιχειρηματιών για την ανάπτυξη», με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο της διοίκησης Δημήτρης Δημητρίου.
Κατά τη διάρκεια της επίσημης ανακοίνωσης της υποψηφιότητας από τον κ. Δημητρίου, παρουσία και άλλων μελών της παράταξης, όπως των κ.κ. Βασιλείου και Χρυσοστόμου τέθηκαν προεκλογικά, αλλά και… μετεκλογικά ζητήματα, καθώς ένα βασικό σκέλος της συνέντευξης αφιερώθηκε και στο ενδεχόμενο νέας συνεργασίας με τον νυν πρόεδρο Γ. Μήτση, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.
Ο κ. Δημητρίου ξεκαθάρισε ότι η παράταξη έχει ως στόχο την αυτοδυναμία στις εκλογές και επί του παρόντος δεν έχει συζητήσει το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών.
«Η διάδοχη κατάσταση δεν ανταποκρίθηκε στις επιταγές των καιρών. Διακρίθηκε για την πλήρη αναποτελεσματικότητα της, για την απαξίωση κάθε θεσμικού και ουσιαστικού της ρόλου και για την εγκατάλειψη κάθε δραστηριότητας υπέρ των επιχειρηματιών της περιοχής μας.
Αδράνεια, πολυδάπανες εκδηλώσεις μόνο για το ‘φαίνεσθαι’, μικροπολιτικές συνεργασίες με κυβερνώντες, σε μια εποχή που η κυβέρνηση κρατά μια πλήρως αντιεπιχειρηματική στάση, είναι τα ‘επιτεύγματα’ της τωρινής διοίκησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.
Για όλους αυτούς τους λόγους οι συνεργάτες μου και εγώ αποφασίσαμε να ζητήσουμε την ψήφο του επιχειρηματικού κόσμου των Ιωαννίνων για να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε και για αλλάξουμε την φιλοσοφία της διοίκησης του Επιμελητηρίου μας και με την ελπίδα ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε», σημείωσε ο κ. Δημητρίου.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την συνεργασία την πρώτη περίοδο της θητείας της απερχόμενης διοίκησης σημείωσε πως από την πλευρά της παράταξης έγιναν όλα τα συμφωνηθέντα, όχι όμως και από την πλευρά της παράταξης που διοικεί σήμερα το Επιμελητήριο.
Επιχείρησε επίσης να αποφύγει οποιαδήποτε κομματική ταυτοποίηση, λέγοντας πως «στην παράταξή μας υπάρχουν άνθρωποι πολιτικοποιημένοι που ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο, όμως δεν έχουμε και δεν επιδιώκουμε κομματική στήριξη από κανέναν».
Στο πρώτο σκέλος της συνέντευξης Τύπου ο κ. Δημητρίου τόνισε πως η απόφαση για την κάθοδο στις εκλογές υπαγορεύθηκε από την ανάγκη να συνεχιστεί το έργο από το 2012 έως το 2014.
«Ήταν η περίοδος που η συνεργασία με άλλους επιχειρηματικούς φορείς πανελλήνιας εμβέλειας, όπως ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βόρειας Ελλάδας, η Διαχειριστική Αρχή του Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, κ.α. έδωσαν την ευκαιρία σε πολλές επιχειρήσεις της περιοχής μας να ξεκινήσουν ή να βελτιώσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα, να χρηματοδοτηθούν για τη συμμετοχή τους σε διεθνείς εκθέσεις, να βρουν νέους συνεργάτες και να διδαχθούν από καλές πρακτικές του εξωτερικού.
Ήταν επίσης εκείνη η περίοδος που το Επιμελητήριό μας έκανε καίριες παρεμβάσεις σε κυβερνητικό επίπεδο, μπαίνοντας επικεφαλής πρωτοβουλιών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και μη ‘χαρίζοντας κάστανα’, μην παίζοντας πολιτικά παιχνίδια, με κανέναν εκ των κυβερνώντων.
Ήταν η περίοδος που το Επιμελητήριο Ιωαννίνων εκπροσωπούσε τους δεινοπαθούντες επιχειρηματίες- μέλη του και κανέναν άλλον», τόνισε ο κ. Δημητρίου.

proinanea.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Για το μέλλον του επιχειρείν, με φόντο τα συν του παρελθόντος
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1699491531231381852
Σχόλια
item