Γιάννενα: Θεατρική-μουσική παράσταση με τίτλο: «Ήπειρος... μάνα Ήπειρος» Γιάννενα: Θεατρική-μουσική παράσταση με τίτλο: «Ήπειρος... μάνα Ήπειρος» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Θεατρική-μουσική παράσταση με τίτλο: «Ήπειρος... μάνα Ήπειρος»

                Γιάννενα: Θεατρική-μουσική παράσταση με τίτλο: «Ήπειρος... μάνα Ήπειρος»

Με την Βάνα Μπάρμπα, τον Πέτρο-Λούκα Χαλκιά, τον Αντώνη Κυρίτση και ελεύθερη είσοδο.

Μια πρωτότυπη θεατρική-μουσική παράσταση σε ποιητικό λόγο με συνοδεία ζωντανής μουσικής θα παρουσιαστεί στις 14 Οκτωβρίου 2017 ημέρα Σάββατο και ώρα 8:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών με είσοδο ελεύθερη. 


Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και σε αυτή θα συμμετάσχουν: η...
Βάνα Μπάρμπα  (στο ρόλο «Μάνα Ήπειρος»), ο Πέτρος-Λούκας Χαλκιάς (κλαρίνο), ο Αντώνης Κυρίτσης (τραγούδι), ο Θάνος Ζήκας (σκηνοθεσία), πολλοί ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτικά σύνολα και το πολυφωνικό «ΗΝΟΡΟ». 


Όπως αναφέρει ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Θάνος Ζήκας: «Η μάνα Ήπειρος αναπολεί τα χρόνια του ξενιτεμού… όταν πολλά από τα βλαστάρια της, άλλα αμούστακα παιδιά και άλλοι αφήνοντας φαμίλια, γυναίκα και αγαπητικιά, έφυγαν να παν στα μαύρα έρμα. 

Εκεί μια άλλη μάγισσα, που ‘λέγαν ξενιτιά, τα πλάνεψε, τα μάγεψε, τα κράτησε στα ξένα…, πίσω μην ματαρθούνε. Κι ήταν εκείνοι Ήλιοι Λαμπροί. Ήταν εκείνοι που ’σπειραν δέντρα θωριά, αστέρια φωτεινά, στης Ηπείρου την γκρίζα θλιμμένα συννεφιά.

Στην Ήπειρο ο λαός έλεγε ‘‘οι αγιασμένοι’’ κι ήταν όλοι τους βλογημένοι. Ευχαριστώμεν… Ηπειρώτες ευεργέτες».

epirusgate.blogspot.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
                
Γιάννενα: Θεατρική-μουσική παράσταση με τίτλο: «Ήπειρος... μάνα Ήπειρος»
Epirusblog Gr
5 of 5
                
Ιωάννινα 713701381483450216
Σχόλια
item