Γιάννενα: ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΛΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!...Σύριγγες, βελόνες και άλλα σύνεργα βρέθηκαν στο Δημοτικό της Ανατολής Γιάννενα: ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΛΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!...Σύριγγες, βελόνες και άλλα σύνεργα βρέθηκαν στο Δημοτικό της Ανατολής | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΛΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!...Σύριγγες, βελόνες και άλλα σύνεργα βρέθηκαν στο Δημοτικό της Ανατολής

Γιάννενα: ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΛΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!...Σύριγγες, βελόνες και άλλα σύνεργα βρέθηκαν στο Δημοτικό της Ανατολής

Ανήσυχοι οι γονείς ζητούν άμεση παρέμβαση Δήμου, Περιφέρειας και Αστυνομίας…Μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι οι έμποροι από τα «τρύπια» σύνορα.

Δεν περνά ούτε μέρα που να μην απασχολεί την τοπική κοινωνία το καυτό θέμα των ναρκωτικών. Οι συλλήψεις για κατοχή, εμπορία και διακίνηση είναι συνεχείς, ενώ συχνά στις διάφορες υποθέσεις που εξιχνιάζονται, δυστυχώς εμπλέκονται και πολλοί Έλληνες. 

Ως γνωστόν η Ήπειρος, λόγω και της γεωγραφικής της θέσης, αποτελεί «σταυροδρόμι» διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, είτε πρόκειται για μεγάλες ποσότητες χασίς που μπαίνουν στην χώρα μας από την Αλβανία και διασχίζουν την Ήπειρο για να φτάσουν στους τελικούς προορισμούς, είτε για σκληρά ναρκωτικά, που συνήθως προορίζονται για… εσωτερική κατανάλωση! 

Και σε σχολεία!
Το δεύτερο βέβαια που είναι περισσότερο ανησυχητικό, προβληματίζει έντονα την τοπική κοινωνία.
Όταν μάλιστα η χρήση ουσιών γίνεται σε δημόσιους χώρους και δη σε σχολεία (!) τότε δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα, που πάραυτα και ριζικά θα πρέπει να αντιμετωπιστεί!

«Εργαλεία» που παραπέμπουν σε χρήση ναρκωτικών βρήκαν μαθητές στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου (!) Ανατολής, ένα πολύ σοβαρό περιστατικό που θορύβησε γονείς και εκπαιδευτικούς, κρούοντας καμπανάκι κίνδυνου προς κάθε αρμόδιο, μιας και τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η υγεία και η ασφάλεια μικρών παιδιών!

Ξέφραγο αμπέλι!
Με το τελευταίο συμβάν αναδεικνύεται και το μέγεθος της διακίνησης ναρκωτικών, τα οποία έχουν εισβάλει ανησυχητικά στην Ήπειρο, η οποία μοιάζει με ξέφραγο αμπέλι!
Παρά τις φιλότιμες - και πολλές φορές μέχρι αυτοθυσίας – προσπάθειες των αστυνομικών μας, η Πολιτεία δεν έχει λάβει ακόμη όλα εκείνα τα μέτρα που θα έβαζαν φρένο στα ελληνοαλβανικά κυκλώματα εμπορίας, τα οποία πολλές φορές μάλιστα έχουν και διεθνείς διασυνδέσεις. 

Στα σύνορά μας – μετά και το λουκέτο στα πιο πολλά τμήματα συνοριακής φύλαξης – μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι Αλβανοί χασισέμποροι, που έχοντας εξασφαλίσει την συνεργασία και Ελλήνων, οι οποίοι συχνά… βολτάρουν στα παραμεθόρια, προωθούν με τα… τσουβάλια τα ναρκωτικά στα ενδότερα της χώρας, τα οποία βρίσκει κανείς σήμερα ακόμη και στις αυλές των σχολείων μας!

Άμεση κινητοποίηση
Η κινητοποίηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ήταν άμεση και με ανοιχτή επιστολή του (την υπογράφουν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Θωμάς Χαλκιάς και η Γραμματέας Κων/να Καρβούνη – Γνωστοπούλου) απευθύνεται σε όλους τους αρμόδιους (Τμήμα Παιδείας Δήμου Ιωαννιτών, Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Αστυνομικό Δ/ντή Ιωαννίνων), ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων.

Δεν υπάρχει φύλαξη
Στην επιστολή τους οι Γονείς επισημαίνουν το γεγονός ότι το σχολείο, όπως και τα υπόλοιπα της περιοχής δεν διαθέτουν φύλακα κατά τις ώρες που δεν λειτουργούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο οποιοσδήποτε να έχει την δυνατότητα να εισέλθει στον προαύλιο χώρο και να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια.  

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «στην αυλή του σχολείου μας, μαθητές-παιδιά βρήκαν σύριγγες και άλλα συναφή αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιούνται από εξαρτημένα άτομα. 

Ευτυχώς ήταν άμεση η αντίδραση των εκπαιδευτικών και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Φανταστείτε τι θα μπορούσε να είχε συμβεί σε περίπτωση άμεσης επαφής των προαναφερόμενων αντικειμένων με τα παιδιά»!

Το γεγονός αυτό είναι επόμενο να δημιουργεί στους γονείς έντονη ανησυχία για το τι μπορεί γίνεται στον προαύλιο χώρο του σχολείου τις απογευματινές και βραδινές ώρες…

Ζητούν μέτρα
Με δεδομένη την υφιστάμενη κατάσταση καλούν, αρμόδιες υπηρεσίες να μεριμνήσουν για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών, που θα επιτευχθεί, όπως αναφέρουν, μόνο:

- Με τη φύλαξη των σχολικών κτηρίων.
- Με την τοποθέτηση μόνιμων καθαριστριών, για να μπορούν να ελέγχουν τις πρωινές ώρες τους χώρους και να απομακρύνουν αντικείμενα τα οποία είναι επικίνδυνα για την υγεία  και την ακεραιότητα των μικρών μαθητών.
- Τοποθέτηση κάμερας ασφαλείας κατά τις νυχτερινές ώρες.
- Τοποθέτηση προβολέων για καλύτερο φωτισμό και αποτροπή χρήσης του χώρου.
- Αστυνόμευση  της περιοχής και των χώρων του σχολείου ανά μία ώρα.

proinoslogos.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΛΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!...Σύριγγες, βελόνες και άλλα σύνεργα βρέθηκαν στο Δημοτικό της Ανατολής
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1722288056119523593
Σχόλια
item