ΣΕΒ: Αν δεν υπάρξουν επενδύσεις, η ανάπτυξη θα είναι υποτονική -Εμπόδιο η υπερφορολόγηση ΣΕΒ: Αν δεν υπάρξουν επενδύσεις, η ανάπτυξη θα είναι υποτονική -Εμπόδιο η υπερφορολόγηση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΣΕΒ: Αν δεν υπάρξουν επενδύσεις, η ανάπτυξη θα είναι υποτονική -Εμπόδιο η υπερφορολόγηση

ΣΕΒ: Αν δεν υπάρξουν επενδύσεις, η ανάπτυξη θα είναι υποτονική -Εμπόδιο η υπερφορολόγηση
Η βελτίωση του οικονομικού κλίματος, ιδίως από τον Μάιο του 2017 και μετά, αποτυπώνεται ήδη σε αρκετά μεγέθη της οικονομίας, όπως στην άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής, των εξαγωγών και των λιανικών πωλήσεων, ενώ η ιδιαίτερα καλή πορεία του τουρισμού έχει συμβάλει στην αύξηση της απασχόλησης και της συνολικής ζήτησης στην οικονομία.
Σύμφωνα με τη μηνιαία ανάλυση του ΣΕΒ για την ελληνική οικονομία,  η βελτίωση του οικονομικού κλίματος δεν έχει ακόμα οδηγήσει σε άνοδο της επενδυτικής δραστηριότητας, ενώ η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας του WorldEconomicForum (στην 87η θέση από την 86η πέρυσι) και στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ-28.
Παράλληλα, η υπερφορολόγηση αναδεικνύεται πλέον ως το σημαντικότερο εμπόδιο στο επιχειρείν, εξέλιξη που μάλλον επιβεβαιώνεται και από την κόπωση των εσόδων από άμεσους φόρους στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2018, καθώς και την εκτόξευση των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο τους καλοκαιρινούς μήνες (+Euro3,1 δισ. τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2017).
Όπως αναφέρει ο ΣΕΒ αναμένονται τα στοιχεία του ΑΕΠ για το 3ο τρίμηνο του 2017, ώστε να σχηματιστεί μία πιο σαφής εικόνα για την πορεία της οικονομίας στο σύνολο του έτους. Σε κάθε περίπτωση, ο σύνδεσμος εκτιμά ότι η ανάκαμψη μέχρι τώρα βασίστηκε κυρίως στην τόνωση της ζήτησης από το εξωτερικό. Αν δεν ενισχυθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις η ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια θα παραμείνει υποτονική.

Epirusblog Gr
5 of 5
ΣΕΒ: Αν δεν υπάρξουν επενδύσεις, η ανάπτυξη θα είναι υποτονική -Εμπόδιο η υπερφορολόγηση
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 5678987398672882844
Σχόλια
item