Πρέβεζα: «Καλά μαντάντα» για το Καμπή-Γέφυρα Καλογήρου – Ατάκες για την Πρέβεζα από τους Υπουργούς στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πρέβεζα: «Καλά μαντάντα» για το Καμπή-Γέφυρα Καλογήρου – Ατάκες για την Πρέβεζα από τους Υπουργούς στο Αναπτυξιακό Συνέδριο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: «Καλά μαντάντα» για το Καμπή-Γέφυρα Καλογήρου – Ατάκες για την Πρέβεζα από τους Υπουργούς στο Αναπτυξιακό Συνέδριο

Πρέβεζα: «Καλά μαντάντα» για το Καμπή-Γέφυρα Καλογήρου – Ατάκες για την Πρέβεζα από τους Υπουργούς στο Αναπτυξιακό Συνέδριο
Τη δέσμευση 10-15 εκατομ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το ξεκίνημα των εργασιών στο κομμάτι Καμπή-Γέφυρα Καλογήρου, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό, εξήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, στο περιθώριο του αναπτυξιακού συνεδρίου που διεξάγεται στα Ιωάννινα.
Τα χρήματα αυτά θα «κολλήσουν» στα χρήματα που έχει φροντίσει να εξασφαλίσει ήδη η Περιφέρεια Ηπείρου για το δρόμο αυτό από το Π.Ε.Π. Ηπείρου και όλα συνηγορούν πως η υλοποίηση του συγκεκριμένου δρόμου δε θα είναι… όνειρο θερινής νυκτός, αλλά θα δρομολογηθεί άμεσα.
Στο μεταξύ, ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος «έκλεψε την παράσταση» με τις αναφορές του στην Πρέβεζα, τονίζοντας πως επειδή η Κυβέρνηση φορολόγησε τους… έχοντες στην Πρέβεζα, κατάφερε το Νοσοκομείο της πόλης να διπλασιάσει τη δύναμη γιατρών που έχει (μάλλον ξέχασε και τα προβλήματα ο Υπουργός…), ενώ υποστήριξε ότι το πρόγραμμα των Πολιτιστικών Διαδρομών στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, υπήρξε όραμα του πρώην Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γιαννούλη.
«Είδηση» για τα χωριά του Δήμου Πάργας, που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα εδώ και χρόνια με το ψηφιακό σήμα τηλεόρασης, είχε και το πρόγραμμα του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά. 
Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι θα σταλεί εντός της εβδομάδας επιστολή σε όλους τους Δήμους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κάλυψης από την DIGEA, ώστε να καθοριστούν οι περιοχές που δεν πιάνουν τα ελεύθερα κανάλια. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του χρόνου, οι κάτοικοι αυτών των περιοχών να προμηθευτούν δωρεάν δορυφορικά πιάτα, ώστε να μπορούν να απολαύσουν χωρίς εμπόδια το αγαθό της ελεύθερης τηλεόρασης.
Επίσης ανέφερε ότι σύντομα θα ενεργοποιηθεί το rural broadband, το οποίο είναι ένα έργο για την παροχή ίντερνετ σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές όπου δεν υπήρχε δίκτυο. Το συγκεκριμένο αφορά εκατοντάδες χωριά της Ηπείρου.
Τέλος, από την ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση ξεχωρίσαμε την εξαγγελία πως θα αναβαθμιστεί ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου με ειδικό πρόγραμμα 50 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ θα ολοκληρωθεί και ο βιολογικός Λούρου-Θεσπρωτικού.
atpreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: «Καλά μαντάντα» για το Καμπή-Γέφυρα Καλογήρου – Ατάκες για την Πρέβεζα από τους Υπουργούς στο Αναπτυξιακό Συνέδριο
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 6629283331523437670
Σχόλια
item