Γιάννενα: Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Φροντίδας στο Δήμο Ιωαννιτών Γιάννενα: Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Φροντίδας στο Δήμο Ιωαννιτών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Φροντίδας στο Δήμο Ιωαννιτών

Γιάννενα: Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Φροντίδας στο Δήμο Ιωαννιτών

Ο Δήμος Ιωαννιτών επιλέχθηκε ως ο πρώτος της χώρας στον οποίο θα υλοποιηθεί πιλοτικά το νέο πρόγραμμα παροχής Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Φροντίδας. 

Στόχος τους είναι να συμβάλλουν στην βελτίωση της υγείας και της ισότιμης πρόσβασης σ’ αυτή, ιδιαίτερα του πιο ευάλωτου τμήματος του πληθυσμού. 


Το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί μέσω της ενσωμάτωσης και διασύνδεσης των κοινωνικών υπηρεσιών με τις Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με οργάνωση υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας, τηλεϊατρικής και ενίσχυση των υπηρεσιών φροντίδας χρόνιων νοσημάτων σε επίπεδο Δήμου.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, επιλέχθηκε λόγω της ύπαρξης των δυο Νοσοκομείων με επιστημονικό προσωπικό υψηλού επιπέδου και άριστες υπηρεσίες υγείας, καθώς και λόγω του επιτυχημένου ευρέως δικτύου δομών παροχής κοινωνικής προστασίας του «Ο.Κ.Π.Α. Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών.


Στα γραφεία του ΟΚΠΑΠΑ
Η εξέλιξη αυτή ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. μεταξύ του Προέδρου Φίλιππου Τσουμάνη και της Αντιπροέδρου Εύης Σίμου – Σκαπινάκη με εκπροσώπους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) και του Υπουργείου Υγείας.


Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Π.Ο.Υ. οι κ.κ. David Kelly, Silviu Domente και Θάνος Μυλωνέρος, ενώ εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας παρέστη ο κ. Αντώνης Σακκελάρης από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ο κ. Δημήτριος Τζιάλλας, Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ανάπτυξης Νοσηλευτικής.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε μια ευρεία συζήτηση που αφορούσε θέματα ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Φροντίδας και συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους αυτές μπορούν να υλοποιηθούν στα Γιάννινα.


Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση κι έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα των Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Φροντίδας. 


Ο Δήμος Ιωαννιτών θα συμμετέχει στην δράση αυτή μέσω του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» και του δικτύου των Κοινωνικών Δομών που ο οργανισμός διαθέτει.


proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Φροντίδας στο Δήμο Ιωαννιτών
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 823462558644078950
Σχόλια
item