Ήπειρος: Συναγερμός στην Κυβέρνηση για να ανατραπεί το δυσμενές κλίμα στην Ήπειρο.... ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ! Ήπειρος: Συναγερμός στην Κυβέρνηση για να ανατραπεί το δυσμενές κλίμα στην Ήπειρο.... ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Συναγερμός στην Κυβέρνηση για να ανατραπεί το δυσμενές κλίμα στην Ήπειρο.... ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!

Ήπειρος: Συναγερμός στην Κυβέρνηση για να ανατραπεί το δυσμενές κλίμα στην Ήπειρο.... ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!

Με συνεχείς επισκέψεις-παροτρύνσεις βουλευτών επιχειρείται να στηθεί το Αναπτυξιακό Συνέδριο της 23ης Οκτωβρίου στα Γιάννενα - Στο κενό τα πήγαινε-έλα των κυβερνητικών στελεχών κατά το τελευταίο δίμηνο.

Το κλίμα στην Ήπειρο για το ΣΥΡΙΖΑ και τον κυβερνητικό εταίρο του, τους ΑΝΕΛ κατά γενική εκτίμηση, είναι πλέον ιδιαίτερα δυσμενές και αποτυπώνεται σε κάθε οικονομικό και κοινωνικό κλάδο.  

Εκείνοι που δεν το είχαν αντιληφθεί έγκαιρα ήταν οι κυβερνητικοί παράγοντες, οι οποίοι έστω και αργά, στη διάρκεια του καλοκαιριού διαπίστωσαν  τις διεργασίες που έχουν συντελεστεί στο εκλογικό σώμα και σε όλη την τοπική κοινωνία. 

Στο γεγονός αυτό  αποδίδεται η άνευ προηγουμένου επικοινωνιακή εκστρατεία  στην οποία έχει επιδοθεί η Κυβέρνηση   από τις αρχές Αυγούστου, προκειμένου να αντιστρέψει την κατάσταση και να διασώσει ο, τι σώζεται καθώς πάντα υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. 

Πάνε και έρχονται!
Το τελευταίο δίμηνο κυριολεκτικά έχει χαθεί ο λογαριασμός των επισκέψεων κυβερνητικών στελεχών στην Ήπειρο: Σπίρτζης, Σκουρλέτης, Τσιρώνης, Γεροβασίλη, Τόσκας, Βασιλειάδης και φυσικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  για να εγκαινιάσει «εις διπλούν» την Ιόνια Οδό, επισκέφτηκαν τα Γιάννενα και την Ήπειρο, μοιράζοντας αφειδώς υποσχέσεις, που στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έχουν κανένα αντίκρισμα για τα μεγάλα και καυτά ζητήματα της περιοχής ή στην καλύτερη μεταθέτουν τις όποιες λύσεις για το μέλλον. 

Κοντά σε αυτούς και τα διάφορα κλιμάκια με στελέχη «χαμηλότερου» βεληνεκούς, αλλά εξίσου «παραγωγικά» σε ανέξοδες «δεσμεύσεις», υποσχέσεις, «διευκολύνσεις» κλπ. 

Κομματικό το συνέδριο
Παρά ταύτα το κλίμα εξακολουθεί να είναι αρνητικό, με επακόλουθο να προκαλείται εκνευρισμός και προβληματισμός ενόψει του πολυδιαφημισμένου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου που ορίστηκε για το διήμερο 23 και 24 Οκτωβρίου στα Γιάννενα, με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

Η ανησυχία στο ενδεχόμενο να υπάρξει καθολική αποτυχία, έχει οδηγήσει βουλευτές και στελέχη σε συστράτευση, προκειμένου να πεισθούν φορείς να δώσουν το παρών στο Αναπτυξιακό Συνέδριο, που από Περιφερειακό, τείνει να μετατραπεί σε αμιγώς Κομματικό. Περιφέρεια, Δήμοι, Επιμελητήρια, Επιστημονικοί Φορείς, έχουν παραμεριστεί από την όλη προετοιμασία και διοργάνωση την οποία έχουν αναλάβει το πρωθυπουργικό γραφείο σε συνεργασία με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και τον κομματικό μηχανισμό του. 

Άλλωστε το «εναρκτήριο λάκτισμα» του Συνεδρίου δόθηκε σε καθαρό κομματικό πλαίσιο, με τους βουλευτές Στέφο- Τζούφη και τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπασούκα, ώστε να μη μείνει καμία αμφιβολία για το ποιοι «έχουν το πάνω χέρι» στην όλη οργάνωση. 

Μοιράζουν ελπίδες
Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος  για τον οποίο παρατηρείται απροθυμία συμμετοχής συνέδρων, που δεν επιθυμούν να χρησιμοποιηθούν για το σκηνικό  της φιέστας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Κι αυτές τις αντιστάσεις ανέλαβαν να «κάμψουν» βουλευτές του, οι οποίοι περιφέρονται από «γραφείο σε γραφείο» και από υπηρεσία σε υπηρεσία, για να «ενημερώσουν» για το Περιφερειακό Συνέδριο, καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις ότι μέσω αυτού θα οδηγηθεί η Ήπειρος στην Ανάπτυξη. 

Μέχρι και τον ιδιωτικό τομέα ανακάλυψαν τις ημέρες αυτές, πλην όμως τα καυτά προβλήματα, εκείνα που απασχολούν τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων δεν τα αγγίζουν καν. 

Σε δράση οι βουλευτές
Ορισμένοι μάλιστα περνούν και στην αντίθετη «όχθη», πανηγυρίζοντας για τους… αριθμούς, τη στιγμή που οι Ηπειρώτες δυστυχούν. Όπως π.χ. ο βουλευτής Άρτας Βασίλης Τσίρκας, που σε χθεσινό του άρθρο, βλέπει «μείωση της ανεργίας κατά έξι μονάδες», χωρίς βέβαια να αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος στην Ήπειρο, τη συνεχή φυγή νέων στο εξωτερικό, την κατακόρυφη αύξηση της μερικής απασχόλησης. 

«Η διαβούλευση με την κοινωνική βάση (τοπική αυτοδιοίκηση- επαγγελματικά επιμελητήρια- πανεπιστημιακά ιδρύματα- σωματεία εργαζομένων- ενεργούς πολίτες) αποτελεί τομή για την πολιτική πραγματικότητα της χώρας», σημειώνει επίσης ο ίδιος βουλευτής, αποδεχόμενος ουσιαστικά ότι τρία χρόνια τώρα η Κυβέρνηση δρα για την Ήπειρο χωρίς κανένα σχέδιο, αλλά ούτε και έχει να παρουσιάσει κάποιο ενόψει του Συνεδρίου ως βάση συζήτησης.  

Στην ίδια γραμμή κινείται και η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, η οποία επισκέφθηκε διαδοχικά τους πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Γιώργο Καψάλη και του ΤΕΙ Ηπείρου Ευρυπίδη  Γλαβά. Αν και μέλος της Πανεπιστημιακής Κοινότητας η ίδια, τώρα και ενόψει συνεδρίου η κ. Τζούφη, προβάλλει την ανάγκη να καθοριστούν συγκεκριμένα κριτήρια αξιοκρατικής αξιολόγησης κλπ. 

Ενδεικτικό παράδειγμα της «γύμνιας» που φαίνεται να υπάρχει στη θεματολογία του Συνεδρίου, είναι η αναφορά της κ. Τζούφη στο ζήτημα της δημιουργίας πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου, που συζητείται εδώ και πολύ καιρό από τους αρμόδιους φορείς, χωρίς να χρειάζεται δηλαδή το «καπέλωμα» της Κυβέρνησης και του επικείμενου «Αναπτυξιακού Συνεδρίου».

Ψάχνουν θέματα για το Συνέδριο!
Εκτός όμως της ανάπτυξης του Πρωτογενούς τομέα, το επικείμενο Συνέδριο, αν δώσουμε βάση στα όσα αναφέρουν οι βουλευτές, θα κληθεί να συζητήσει για κάθε εκκρεμότητα που υπάρχει και την οποία δεν έλυσε ωστόσο η Κυβέρνηση. 

Η κ. Τζούφη μάλιστα «παρότρυνε» - προφανώς για να γεμίσει και η «ατζέντα»- στον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Μ. Πασχόπουλο και τον Κοσμήτορα  της Σχολής Επιστημών Υγείας Ι. Γεωργίου να καταθέσουν προτάσεις για την ανάπτυξη των σχολών «προκειμένου να συμμετάσχουν στο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης». 

Τις επόμενες ημέρες η «εκστρατεία» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ενταθεί και να «στρατευτούν» και οι άλλοι βουλευτές, ως επίσης και όσα κομματικά στελέχη έχουν αναλάβει θέσεις ευθύνης (Διοικητές κλπ).  Ο στόχος παραμένει πάντα ο ίδιος: Να δείξουν ότι υπάρχουν ως Κυβέρνηση, να μοιράσουν ελπίδες, να κερδίσουν χρόνο στην εξουσία.

Στους πολίτες και δη στους Ηπειρώτες απομένει να αξιολογήσουν πρόσωπα και καταστάσεις μετά την ολοκλήρωση και αυτού του Συνεδρίου…

proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: Συναγερμός στην Κυβέρνηση για να ανατραπεί το δυσμενές κλίμα στην Ήπειρο.... ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6464605607453707778
Σχόλια
item