Πρώτο τετ α τετ Μητσοτάκη- Μέρκελ μετά τις γερμανικές εκλογές Πρώτο τετ α τετ Μητσοτάκη- Μέρκελ μετά τις γερμανικές εκλογές | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρώτο τετ α τετ Μητσοτάκη- Μέρκελ μετά τις γερμανικές εκλογές

Πρώτο τετ α τετ Μητσοτάκη- Μέρκελ μετά τις γερμανικές εκλογές
Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία θα έχει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να διαπιστώσει αν άλλαξαν οι προθέσεις της Άνγκελα Μέρκελ απέναντι στην χώρα μας μετά την επανεκλογή της στις γερμανικές εκλογές.  

Ο πρόεδρος της ΝΔ στο περιθώριο της συνόδου του ΕΛΚ θα έχει, ένα σύντομο και ανεπίσημο τετ – α – τετ με την Γερμανίδα Καγκελάριο, προκειμένου να πάρει μία γεύση από το κλίμα που επικρατεί στο Βερολίνο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και των διαπραγματεύσεων για την τρίτη αξιολόγηση. 

Άλλωστε, η θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπίπτει με το μήνυμα που έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ουάσιγκτον αλλά και το οικονομικό επιτελείο από τους δανειστές και δεν είναι άλλο από το να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση.

Προκειμένου – όπως λένε στη ΝΔ – να μην πληρώσουν το «μάρμαρο» και πάλι οι πολίτες με νέα μέτρα και φόρους.  

Παράλληλα το επικοινωνιακό επιτελείο μετά την τοποθέτηση και της Μαρίας Σπυράκη στην θέση του εκπροσώπου, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση του ευρωπαϊκού προφίλ, του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Η ευρωβουλευτής με πολύ καλές διασυνδέσεις στις Βρυξέλλες και σε συνεργασία με τον Έλληνα επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλου προγραμμάτισαν μια σειρά από σημαντικές επαφές του προέδρου της ΝΔ με ευρωπαίους αξιωματούχους. 

Ενδεικτική ήταν η πρωτοβουλία που πήρε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος με την άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη διοργάνωσε γεύμα εργασίας με την συμμετοχή 6 ευρωπαίων επιτρόπων και κοινοτικών αξιωματούχων.   

Στο Μοσχάτο βλέπουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας προβάρει διαρκώς το κοστούμι του μεταρρυθμιστή που πιστεύει στις επενδύσεις με στόχο να δημιουργήσει ευρωπαϊκές συμμαχίες, αλλά η χώρα παραμένει κολλημένη στην ύφεση.  

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη τόσο στις επαφές που είχε χθες, όσο και στις συναντήσεις που θα έχει σήμερα με τους Ζ.Κ. Γιούνκερ, Β. Ντομπρόφσκις αλλά και με τον Ζ. Ντόουλ θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του για την έξοδο της χώρας από την κρίση που βασίζεται στο τρίπτυχο, επενδύσεις, σύνδεση της εκπαίδευσης με την εργασία και πιο αποτελεσματική λειτουργία του δημοσίου προς όφελος των πολιτών. 

Με αυτό τον τρόπο ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να δείξει στους ευρωπαίους εταίρους, πως υπάρχει ένας διαφορετικός τρόπος από αυτόν της υπερφορολόγησης που επιλέγει η κυβέρνηση και δεν οδηγεί την χώρα στην ανάπτυξη.   

Φωτό: Ευρωκίνηση
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρώτο τετ α τετ Μητσοτάκη- Μέρκελ μετά τις γερμανικές εκλογές
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 6264478390198841464
Σχόλια
item