Άρτα: Στην Άρτα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος Άρτα: Στην Άρτα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Στην Άρτα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Άρτα: Στην Άρτα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Να τον εμπιστευθούν κι όχι μόνο να τον ψηφίσουν, ζήτησε από τους πολίτες.

Να τον εμπιστευθούν κι όχι μόνο να τον ψηφίσουν, ζήτησε από την Άρτα χθες, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, απευθυνόμενος στους πολίτες ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος παραθέτοντας τις δυο πτυχές της πολιτικής του πρότασης που διαφοροποιούν την δική του υποψηφιότητα για την ηγεσία του νέου Φορέα της Κεντροαριστεράς. 
«Στρατηγικός στόχος για μένα είναι η παράταξη την επόμενη μέρα να είναι ο δεύτερος πόλος κυβερνητικής πρότασης, μια άλλη κυβερνητική πρόταση από τη ΝΔ που θα δώσει τη δυνατότητα να ηττηθεί στρατηγικά ο εθνικολαϊκισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οπότε αν θέλουμε να είμαστε μια παράταξη που θα παίξει σημαντικό ηγετικό ρόλο ως μια παράταξη που θα κυβερνήσει τη χώρα θα πρέπει να είμαστε ο άλλος κυβερνητικός πόλος από τη ΝΔ», τόνισε παραχωρώντας συνέντευξη τύπου στο χώρο του ξενοδοχείου «Κρόνος», πλαισιωμένος από τον γραμματέα της ΔΗΣΥ, Δημήτρη Τζίμα.
Δεύτερη παράμετρος της δικής του πρότασης, είναι «ο σεβασμός στην εργασία», και συγκεκριμένα είπε: «Πολλοί λένε τι σημαίνει αυτό. Υπάρχει η Αριστερά και η δεξιά και ρωτάνε πολλοί πάρτε ένα μέρος. Με ποιους θέλετε να πάτε. 
Για μας στόχος είναι η ευημερία των πολλών, η ανάπτυξη με στόχο την ευημερία των πολλών Εμείς λοιπόν, λέμε ότι δεν είναι μόνο αυτό αι οι ιδεολογίες δεν έχουν τελειώσει.. Υπάρχει ακόμα η κοινωνία των πολλών και οι κοινωνία των λίγων. Και θα δώσω ένα παράδειγμα για την ανάπτυξη. 
Η ΝΔ λέει για την ανάπτυξη παραγωγή πλούτου και κερδοφορία των επιχειρήσεων. Δηλαδή μένει μέχρι εκεί. 
Μέχρι που ο επιχειρηματίας μπορεί να κερδίσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι λέει; Σταματάω τις επενδύσεις, κάνω την χώρα από εξαγωγική εισαγωγική και απλά δίνω ένα επίδομα. Κι όχι μόνο στις μεγάλες επενδύσεις. Σας λέω για παράδειγμα την τελευταία περίπτωση μιας μονάδας παραγωγής παγωτού που κλείνει.
Η εταιρεία μένει στην Ελλάδα, αλλά κλείνουν 150 θέσεις εργασίας. Απλά μένει το παγωτό στην Ελλάδα αλλά γίνεται εισαγωγική χώρα, θα εισάγεται από άλλες χώρες. Εδώ λοιπόν μπαίνει η δικιά μας πρόταση. 
Η προοδευτική πρόταση της Κεντροαριστεράς που λείε. «Ναι» στην παραγωγή πλούτου, «ναι» στην κερδοφορία των επιχειρήσεων, αλλά σεβασμός στην εργασία. 
Δεν μπορεί το επόμενο διάστημα να υπάρχουν μισθοί με 300 ευρώ σε αυτές τις επιχειρήσεις που έχουν κερδοφορία τουλάχιστον, γιατί αν υπάρχουν δεν θα έχουμε δείκτη ασφαλείας, δεν θα έχουμε κοινωνική αλληλεγγύη, νοσοκομεία και καλά σχολεία για να εξυπηρετήσουν αυτούς που δεν πάνε στο ιδιωτικό ιατρείο ή στο ιδιωτικό σχολείο και είναι πάρα πολλοί». 
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι από πολύ νωρίς, από το συνέδριο ακόμη του 2015 είχε θέσει το ζήτημα της δημιουργίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς με «θράσος, είχαν τότε πει πολλοί, με θάρρος λέω εγώ». 
Και πρόσθεσε ότι είχε νωρίς μιλήσει για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα ενώ μεγάλο θέμα για τον ίδιο χαρακτήρισε το γεγονός της αναγκαίας μεταρρύθμισης ώστε «να μην μπορεί καμιά εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας να σταματά την κυβερνητική θητεία. Όπως έκαναν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος το 2015 και είδατε τι ακολούθησε». 
Μιλώντας ο ίδιος «και για λάθη στο παρελθόν», ρωτήθηκε για το αν αναγνωρίζεται ως τέτοιο αυτό που ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να χαρακτηρίζει και είναι η συνεργασία με την τότε κυβέρνηση ΝΔ, όπως και αν ο ίδιος σε περίπτωση εκλογών θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης για σχηματισμό κυβέρνησης στη ΝΔ, εάν προκύψει εκλογικό αποτέλεσμα που να διαμορφώνει τέτοιες συνθήκες. 
Απάντησε ο κ. Κωνσταντινόπουλος: «Θέλω να θυμίσω ότι το 2012 πήγαμε σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις και μετά τη δεύτερη έγινε κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και τα ποσοστά στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση ήταν ΝΔ 19%, ΣΥΡΙΖΑ 16%, ΠΑΣΟΚ 13%και 6,5% για τη ΔΗΜΑΡ. Τότε υπήρξε πρότασή μας για μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης χωρίς πρωθυπουργό τον Αντ. Σαμαρά. 
Δυστυχώς τότε που τον ΣΥΡΙΖΑ τον ενδιάφερε να αναρριχηθεί στην εξουσία και έσκιζε τα μνημόνια που τώρα τα έχει υπογράψει όλα, δεν συμφώνησε, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα μετά τη δεύτερη αναμέτρηση σε μια κυβέρνηση. Και αυτή δεν έγινε εθελοντικά όπως έγινε του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο που αγκαλιαστήκανε πριν βγουν τα αποτελέσματα». 
Για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, ανέφερε: «Τώρα για το τι κάνουμε εμείς. Κοιτάξτε να δείτε εγώ δεν συμμετέχω σε αυτή τη διαδικασία, απλά για να είμαστε ένα μικρό κόμμα. Το λέω με ειλικρίνεια. Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε η άλλη κυβερνητική πρόταση από τη ΝΔ. 
Νομίζω ότι σήμερα ο κόσμος μπορεί να μας ακούσει και γνωρίζει τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Αν είναι να παίζουμε την επόμενη ημέρα μπαλαντέρ, τη μια με τον έναν και την άλλη με τον άλλον, θέλω να ξέρετε ότι εμένα δεν με εκφράζει αυτό. 
Όπως και ότι αν η ΝΔ έχει αυτοδυναμία και κάποιος μπορεί να σκέφτεται ότι ΣΥΡΙΖΑ και Κεντροαριστερά μπορούν να γίνουν ένα κόμμα. Αυτά δεν με εκφράζουν εμένα. Είναι καλύτερα να μην με ψηφίσουν εμένα αν πιστεύουν κάτι τέτοιο». 
Στην επισήμανση ότι από αντίστοιχες συνεντεύξεις ή δηλώσεις του, λέγεται ότι ξεκαθαρίζει τη θέση του από την μια κατεύθυνση κι όχι από την άλλη, αν δηλαδή θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε περίπτωση που είναι ο ίδιος ο αρχηγός του νέου κόμματος, απάντησε: «Όταν δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης οι πολίτες για να είμαστε ο δεύτερος πόλος απέναντι σε κυβέρνηση της ΝΔ, τότε εμείς θα πρέπει να αναζητήσουμε τι θα γίνει την επόμενη ημέρα. 
Εγώ όμως θα ρωτήσω κάτι που ρωτάω πολλές φορές: Σε τι διαφέρει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ από την πολιτική του κ. Μητσοτάκη; Ξέρετε πόσα νομοσχέδια ψηφίζουν μαζί σήμερα που αφορούν μεγάλα συμφέροντα; Ψηφίζουν την COSCO και ψήφισαν για παράδειγμα την μετάταξη των υπαλλήλων μιας ιδιωτικής εταιρείας να έρθει ξανά στο δημόσιο. 
Τα βάρη μιας εταιρείας που εξαγόρασε μια ξένη εταιρεία, τα δυο κόμματα συμφώνησαν να τους επαναφέρουν στο δημόσιο και να πάρουν οι φορολογούμενοι τα βάρη. Άρα λοιπόν, εγώ λέω, ότι η μόνη προοδευτική απάντηση στη χώρα είναι η προσπάθεια που γίνεται της Κεντροαριστεράς, δηλαδή του προοδευτικού χώρου».
ixotisartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Στην Άρτα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 856322255700326008
Σχόλια
item