Φορτηγό με πλακάτ της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Μαξίμου-«Μαυρογιαλούρος» ο Τσίπρας [εικόνες] Φορτηγό με πλακάτ της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Μαξίμου-«Μαυρογιαλούρος» ο Τσίπρας [εικόνες] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Φορτηγό με πλακάτ της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Μαξίμου-«Μαυρογιαλούρος» ο Τσίπρας [εικόνες]

Φορτηγό με πλακάτ της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Μαξίμου-«Μαυρογιαλούρος» ο Τσίπρας [εικόνες]
Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ. Μάλιστα έχουν επιστρατεύσει και ένα φορτηγό γεμάτο πλακάτ με συνθήματα διαμαρτυρίας.
Με σύνθημα «Απέχουμε από την αξιολόγηση. Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της κυβέρνησης», η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. 
Στη συγκέντρωση που πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή, η ΠΟΕΔΗΝ εξαπολύει μέσω των πανό της επίθεση τόσο κατά του αρμόδιου υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού όσο και κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο αποκαλεί «Μαυρογιαλούρο» και αναφέρει ότι δεν έχει φιλότιμο.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιούν παναττική στάση εργασίας από τις 08:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ., αλλά και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια.
Παράλληλα, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι 45.000 υπάλληλοι και προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων, δηλαδή ποσοστό 90%, αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην αξιολόγηση. 
«Οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια αρνούνται να κατηγοριοποιηθούν με την αξιολόγηση, η οποία θα είναι εργαλείο δυσμενών υπηρεσιών και μισθολογικών μεταβολών, χωρίς να λαμβάνεται υπ΄ όψιν ότι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης 1 για 40 ασθενείς» υποστηρίζει η Ομοσπονδία.
Σημειώνεται πως η ΠΟΕΔΗΝ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 8 π.μ. έξω από τα νοσοκομεία Παίδων και θα ακολουθήσει πορεία, μέσω των οδών Βασ. Σοφίας και Πανεπιστημίου κατάληξη στο υπουργείο Υγείας. Πιο συγκεκριμένα, η πορεία θα περάσει μπροστά από νοσοκομεία, θα κάνει στάση στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
«Δωρεάν Υγεία, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας, ένταξη στα ΒΑΕ, κατάργηση των μνημονίων για ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών», αποτελούν τα αιτήματα που διεκδικούν.
Τέλος, στάση εργασίας από τις 09:00 π.μ., έως τις 3:00 μ.μ. αλλά και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας έχει εξαγγείλει και η Ένωση Ιατρών Αθήνας-Πειραιά, υποστηρίζοντας ότι «τα προβλήματα στα νοσοκομεία είναι τεράστια και μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, να μην απολυθεί κανείς επικουρικός γιατρός».

Epirusblog Gr
5 of 5
Φορτηγό με πλακάτ της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Μαξίμου-«Μαυρογιαλούρος» ο Τσίπρας [εικόνες]
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 1696073996181988451
Σχόλια
item