Λαζαρίδης: Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι σε αποσύνθεση- Πιθανές οι εκλογές ανά πάση στιγμή Λαζαρίδης: Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι σε αποσύνθεση- Πιθανές οι εκλογές ανά πάση στιγμή | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Λαζαρίδης: Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι σε αποσύνθεση- Πιθανές οι εκλογές ανά πάση στιγμή

Λαζαρίδης: Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι σε αποσύνθεση- Πιθανές οι εκλογές ανά πάση στιγμή
«Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι σε αποσύνθεση και η κυβέρνηση σε αποδρομή. Δεν μπορεί να εξαντλήσει τη θητεία της. Και οι εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή», τονίζει με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής», ο Μακάριος Λαζαρίδης.
Ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλώντας για όσα λέει ο Αλέξης Τσίπρας περί «καθαρής εξόδου» από το μνημόνιο το ερχόμενο καλοκαίρι, κάνει λόγο για παραμύθι της κυβέρνησης που κρύβει δράκους.
«Για ποια "καθαρή έξοδο" από το πρόγραμμα έχει το θράσος να μιλά η κυβέρνηση όταν η ίδια, πέρα από τα επιπλέον μέτρα 1,9 δισ. ευρώ που επιβάλλει με το ξεκίνημα του νέου χρόνου, έχει ψηφίσει επιπλέον μέτρα για το 2019 και το 2020; Πως γίνεται να φεύγει η χώρα από το πρόγραμμα το 2018 και να έρχονται δραματικά μέτρα τα επόμενα δύο χρόνια;
Πως συμβιβάζεται η έξοδος από το Μνημόνιο το 2018 με τις περικοπές στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολόγητου που έρχονται αμέσως μετά και θα κοστίσουν ένα μηνιάτικο στους χαμηλόμισθους και δύο στους χαμηλοσυνταξιούχους; Πως συμβιβάζονται τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022; Και τα πλεονάσματα 2% μέχρι το 2060; Το παραμύθι της κυβέρνησης κρύβει δράκους και δεν πείθει», αναφέρει ο κ. Λαζαρίδης.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του λέει ότι η κυβέρνηση «με τους γνωστούς ρυθμούς της», έχει μεταθέσει την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, στην καλύτερη περίπτωση, για το τέλος του χρόνου.
«Και αυτό τη στιγμή που πρέπει, με βάση όσα η ίδια έχει δεσμευτεί, να την κλείσει μέχρι το τέλος του μήνα. Στο τέλος Οκτωβρίου, όμως, έχει μεταθέσει και την υποδόση των 800.000.000 ευρώ, που είναι διαθέσιμη από 1η Σεπτεμβρίου. Δόση που είναι απολύτως αναγκαία για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες.
Δυστυχώς, παρόλο που τα λάθη της κοστίζουν ακριβά σ' ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, η κυβέρνηση δεν μαθαίνει, δεν διδάσκεται, δεν μπορεί», υπογραμμίζει ο σύμβουλος επικοινωνίας του κ. Μητσοτάκης.
Αναφερόμενος στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις Η.Π.Α., ο κ. Λαζαρίδης επισημαίνει: «Η συγκυρία, οι εξελίξεις στη γειτονιά μας, η αστάθεια στο γεωγραφικό περίγυρό μας, ευνοούν την αναθέρμανση των σχέσεων της Ελλάδας με τις Η.Π.Α. 
Δημιουργούν μεγάλες ευκαιρίες για στενότερη συνεργασία τόσο σε οικονομικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο, που μπορεί - και είναι ανάγκη - να αποφέρουν σημαντικά οφέλη στην Πατρίδα μας. Και οι ευκαιρίες αυτές δεν πρέπει να χαθούν».
Epirusblog Gr
5 of 5
Λαζαρίδης: Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι σε αποσύνθεση- Πιθανές οι εκλογές ανά πάση στιγμή
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 4305088076570377434
Σχόλια
item