Η Αρχιεπισκοπή μοίρασε τσουβάλια με πατάτες -Ουρές στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες]

Η Αρχιεπισκοπή μοίρασε τσουβάλια με πατάτες -Ουρές στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες]
Προσφορά αγάπης από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου που μοίρασαν σε 1500 οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα συσκευασίες των 10 κιλών με πατάτες Νάξου.
Ανάμεσα στους δικαιούχους και η Γιαννούλα Βασιλοπούλου, μητέρα τριών παιδιών. Κολώνα της μονογονεϊκής οικογένειας της δίνει μάχη να τα φέρει βόλτα. 
Η προσφορά των νησιωτών της Νάξου την γέμισε χαρά: «Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους από τη Νάξο που με βοηθάνε έμενα και την οικογένεια μου. 
Είμαι ελεύθερη μητέρα και έχω ανήλικα παιδιά. Το ένα είναι παιδί με αναπηρία. Είναι καθηλωμένο στο κρεβάτι και δεν έχω βοήθεια από πουθενά. Ευχαριστώ πάρα πολύ».
Η Μαίρη Πίνη διευθύντρια του Κέντρου στήριξης οικογενείας εκκλησιαστικού ιδρύματος Αρχιεπισκοπής Αθηνών τόνισε: «θα ήθελα μέσα από την καρδία μου να ευχαριστήσουμε τον αγροτικό συνεταιρισμό Νάξου ο οποίος από το υστέρημα των μελών του, προσέφερε στο κέντρο στήριξης οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αυτές τις 1500 μερίδες, για τις οικογένειες που προστατεύουμε και έχουν τόσο ανάγκη…».
Συνολικά 30 τόνοι πατάτας από τους Παραγωγούς της Νάξου θα μοιραστούν στα συσσίτια της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Αθήνα και Δυτική Αττική.   
Μία πρωτοβουλία που θα βοηθήσει σημαντικά το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος ανέλαβαν οι πατατοπαραγωγοί της Νάξου που προσφέρουν 30 τόνους πατάτας στα συσσίτια και τις γεύματα αγάπης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 
Οι 15 τόνοι από τις πεντανόστιμες και φημισμένες πατάτες της Ένωσης Αγροτικών συνεταιρισμών Νάξου - που φέτος έσπασε το ρεκόρ Guinness για την μεγαλύτερη μερίδα τηγανητών πατατών στον κόσμο- θα προσφερθούν στο Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που φροντίζει για την σίτιση χιλιάδων Ελλήνων συμπολιτών μας με δέματα αγάπης που μοιράζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. 
Ακόμα 15 τόνοι δόθηκαν ήδη την περασμένη Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στα συσσίτια της Μητρόπολης Ιλίου , Αχαρνών και Πετρουπόλεως που προσφέρουν φαγητό σε 2000 ανθρώπους καθημερινά κυρίως στο Ίλιο, το Μενίδι, την Πετρούπολη, τους Αγίους Αναργύρους , το Καματερό, την Φυλή , τα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι . 
Ένα μέρος από τις πατάτες θα μοιραστεί και στις 800 οικογένειες που προτιμούν να παίρνουν δέματα με ξηρά τροφή από την Μητρόπολη και να μαγειρεύουν στο σπίτι τους. 
«Είναι χαρά μας να προσφέρουμε τις πατάτες μας σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και να στηρίζουμε το πολύ σημαντικό έργο τόσο του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής όσο και της Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, που απλώνουν  χέρι βοήθειας σε όποιον το ζητήσει». 
Οι πατατοπαραγωγοί της Ένωσης Αγροτικών συνεταιρισμών Νάξου πάντως καταγγέλλουν ότι στην αγορά διατίθενται μαϊμού πατάτες Νάξου και προτρέπουν τους καταναλωτές να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί από πού προμηθεύονται την αγαπημένη τους πατάτα. 

epirusblog.gr
5 of 5
Η Αρχιεπισκοπή μοίρασε τσουβάλια με πατάτες -Ουρές στο κέντρο της Αθήνας [εικόνες]
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7467139501763754988
item