Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: «Κόβουν» από παντού και μετά ζητάνε να δοθεί το κοινωνικό μέρισμα... πιο νωρίς! Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: «Κόβουν» από παντού και μετά ζητάνε να δοθεί το κοινωνικό μέρισμα... πιο νωρίς! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: «Κόβουν» από παντού και μετά ζητάνε να δοθεί το κοινωνικό μέρισμα... πιο νωρίς!

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: «Κόβουν» από παντού και μετά ζητάνε να δοθεί το κοινωνικό μέρισμα... πιο νωρίς!

Ζητούν να συμπεριληφθούν περισσότερες κοινωνικές ομάδες -οικογένειες που απειλούνται από τη φτώχεια, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνοι ή οικογένειες όπου και οι δυο γονείς είναι άνεργοι.

Ενημέρωση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, στο πλαίσιο της Επιτροπής Παραγωγής και Ελέγχου του Κυβερνητικού έργου (ΕΚΕΠΕ), παρείχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Ο κ. Χουλιαράκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο στόχος για την ανάπτυξη 1,8% το 2017 θα επιτευχθεί. Εμφανίστηκε επίσης σίγουρος πως ο στόχος για  3,5% πρωτογενές πλεόνασμα -αν και δύσκολος- θα επιτευχθεί, χωρίς νέα μέτρα. 

Υπογράμμισε ότι θα μείνει και δημοσιονομικός χώρος για ελαφρύνσεις. Χαρακτήρισε εφικτό τον στόχο για ανάπτυξη 2,4% το 2018, ενώ εκφράστηκε αισιοδοξία πως η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις, μέχρι τέλος του χρόνου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κυβερνητικοί βουλευτές ζήτησαν η δαπάνη για τις ευάλωτες ομάδες -το λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα- να δοθεί νωρίτερα φέτος, από τον Νοέμβριο, και να συμπεριλάβει περισσότερες κοινωνικές ομάδες -οικογένειες που απειλούνται από τη φτώχεια, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους ή οικογένειες όπου και οι δυο γονείς είναι άνεργοι.

Ζήτησαν επίσης, το ποσό των 300 εκατ. ευρώ, που έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό για την προστασία ευάλωτων οικονομικά νοικοκυριών και για παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας, να γίνει μόνιμη παροχή.

Ακόμη, την αύξηση του ποσού που δίνεται ως επίδομα θέρμανσης ζήτησαν βουλευτές των ορεινών, κυρίως, περιφερειών.

Με άλλα λόγια, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να στηρίζουν την «φορομπηχτική» πολιτική της κυβέρνησης, η οποία με το ένα χέρι αδειάζει την τσέπη του Έλληνα και με το άλλο του μοιράζει... ψίχουλα -και το λέει αυτό «κοινωνική πολιτική».
Epirusblog Gr
5 of 5
Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: «Κόβουν» από παντού και μετά ζητάνε να δοθεί το κοινωνικό μέρισμα... πιο νωρίς!
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 8162350987631749319
Σχόλια
item